egészséges táplálkozás
Az otthon ízei – babáknak
Ómamáink, nagyanyáink konyhája a nyári hónapokban - különösen augusztusban - varázslatos műhellyé vált. Csillogó befőttes üvegek sorakoztak, celofán papírok zizegtek, rotyogott a lekváros fazék, forrt a dunszt, dunyhák alatt hűltek a kész befőttek.
Halhús a kicsik étkezésében
Táplálkozás-élettani szempontból a hal olyan kedvező tápanyag-összetételű, hogy a legértékesebb élelmiszerek közé sorolható.
Húsok és zsírok a pici étkezésében
Gyermekünk táplálásában jó tudni, mikor és milyen formában érdemes a húsételeket, vagyis a fehérjét bevinni szervezetükbe.
Sütemények kisgyerekeknek
Minden anyukában felmerül a kérdés: mikor kaphat kicsinye édességet. 2-3 éves kortól már kaphat, de próbáljuk egészségesebben elkészíteni, és minél ritkábban adni neki. Tanácsok és két népszerű recept.
Répa, retek, rebarbara
Az antioxidánsok szerepéről talán már sokat hallottunk, de nem eleget! Nézzük, miért fontosak a szervezetnek!
Sütemények kicsiknek és nagyoknak
A vaj különös zamatot és szép színt ad a süteményeknek. Helyettesíthető a margarinnal, de sokkal egészségesebb, mert valódi tejszínből készül, természetes eredetű vitaminokat, élő enzimeket tartalmaz és mentes az adalékanyagoktól.
Nyári menük, kicsiknek, nagyoknak
Mit főzzek ma a kicsinek, ami laktató és egészséges? Bizonyára sokak fejében megfordul ez a kérdés. Íme néhány recept a nyári napokra!
Várják a jöttét
Kisebb-nagyobb rosszullétek, gyakori hangulatváltozás, a test és a lélek teljes átalakulása. Megannyi - az élet minőségét jelentősen megváltoztató - tényező, amellyel a terhesség kilenc hónapjában nem könnyű szembenézni.