táplálkozás
Az áfonya az új szuperétel
Többek között enyhíti a hasmenés tüneteit, megakadályozza a húgyúti fertőzéseket, és a memóriának is jót tesz. Íme, az áfonya jótékony hatásai a szervezetre.A dió anélkül csökkenti a koleszterinszintet, hogy híznánk tőle
A diófogyasztás a feltámadó éhségérzetet is visszaszorítja, és csökkenti a metabolikus szindróma kockázatát.Termékteszt: nem a legdrágább narancslében van a legtöbb C-vitamin
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 16 féle narancslevet tesztelt laboratóriumban. Arra voltak kíváncsiak, hogy mennyi C-vitamint tartalmaznak, mennyire környezetbarát a csomagolásuk és milyen a vásárlói tájékoztatás a címkén.Cukorbetegség szempontjából is jobb választás az olaj
Csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának esélyét, ha nem zsírt használunk a főzéshez, sütéshez, hanem olajat.A rágás hangja segít a fogyókúrában
Ha csendben maradunk étkezés közben, és meghallgatjuk, hogyan rágunk, kevesebbet fogunk enni: így ugyanis jobban tudatosodik bennünk, hogy mennyit és mit is fogyasztottunk.A szénhidrát az új cigaretta
Ki gondolná, hogy a fehér kenyér, a rizs és a péksütemények 49 százalékkal növelik a tüdőrák kialakulásának kockázatát?Egyél sötétben, úgy könnyebb fogyni
Ha nem látod pontosan, mit eszel és mennyit, akkor sokkal többnek tűnik az elfogyasztott étel mennyisége és összességében kevesebbet kerül a pocakodba, mintha lámpafényél zajlik az étkezés - derült ki egy kutatásból.Segít a fogyásban, ha naponta mérjük magunkat
Szakértők szerint a sikeres fogyókúra titka, hogy mindennap mérjük magunkat. Persze emellett az sem árt, ha eleget mozgunk és megfelelően táplálkozunk.A joghurt segít megelőzni a magas vérnyomást
Egy kutatásból kiderült, hogy a hetente legalább öt adag joghurtot fogyasztó nőknél kisebb valószínűséggel alakul ki magas vérnyomás.Ne tanítsd arra, hogy egye meg az utolsó falatig
Nagyobb eséllyel hízik el a gyerek, ha arra tanítják, hogy meg kell ennie az összes ételt a tányérról.Jó az olívaolaj, de van jobb is
Nem érdemes csak olívaolajra átállni a tudósok szerint. Egészséges ugyan az olívaolaj, de létezik jobb alternatíva is.Mogyoróvajjal is lehet fogyni
Heti négyszer érdemes mogyoróvajat enni, ha szeretnénk, hogy a testtömeg-indexünk csökkenjen - derül ki a University of Houston kutatásából.Tovább élhet, aki diót eszik
Újabb kutatás mutatta ki, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak dióféléket, hosszabb életűek, ráadásul ritkábban halnak meg rák, szívbetegség és légzőszervrendszeri megbetegedések következtében.Ötven százalékkal nagyobb adagokat eszünk, mint 20 éve
Amikor alaposan megpakoljuk a tányérunkat, egyáltalán nem biztos, hogy éhesek vagyunk: egyszerűen csak a szokás hatalmáról van szó. A mai ember ugyanis lényegesen többet eszik, mint nagyszüleink ettek a maguk idejében.5 ok, amiért érdemes lenne minden nap teázni
Jobban védhetnénk egészségünket, ha több teát fogyasztanánk, mivel ennek az italnak számos kedvező hatása van. A rendszeres teaivás ráadásul hozzájárulhat a napi folyadékszükséglet fedezéséhez is.