Család

Az anyaság mellett döntött olimpikon öttusázónk

Az tokiói olimpia után hamar kiderült, hogy babát vár.
2024. Január 14.
Kovács Sarolta öttusázó
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Két és fél év telt el azóta, hogy a tokiói olimpián a bronzérmet megszerezve felért pályafutása csúcsára az öttusázó Kovács Sarolta. Az azóta eltelt időszakban a világbajnok klasszis élete teljesen megváltozott, feleség, édesanya és edző lett. Az elmúlt év végén pedig bejelentette, befejezi versenyzői pályafutását. Most a Sportal interjúvolta élsportról, anyaságról.
Japán után nagy örömömre hamar teherbe estem. Akkor még bennem volt, hogy visszatérek és kipróbálom az új rendszerű, kieséses öttusát. Végül erre nem került sor, de ezt nagyon nem bánom, hiszen közben igazi családdá váltunk, elkezdtem edzősködni is, mások lettek a prioritások, hiányérzetem pedig nincs a pályafutásom kapcsán – magyarázta a lapnak a harminckét esztendős sportoló. – Hosszú ideje érlelődött ez a döntés, csak kimondani volt nehéz huszonöt év versenyzés után.
Sarolta és exfocista férje, a Móri SE szakmai igazgatójaként dolgozó Tar Bálint mindennapjait 2022 májusa óta aranyozza be kisfiuk, a másfél éves Vincent.

Gyorsan megy az idő, Vincent magánbölcsibe jár, de sok helyre viszem magammal én is, és a párom is, lassan ő is belejön a mi kis pörgős életünkbe. Az utóbbi hónapban nagyon sokat beszél, magyaráz, az első szava persze az volt, hogy apuci – meséli Sarolta. – Szereti a labdát, jó a labdaérzéke, de a vívóteremben is jól érzi magát. Falun lakunk, erdő mellett, úgyhogy itt rendszeresen megy a foci, de a lakásban is sokszor futkosom a labdák elől. Azt fontosnak tartom, hogy megtanuljon úszni, de persze olyan sportot választ majd, amilyet szeretne.