Család

Felháborodtak a szülők, mert a nagypapa csak pénzért hajlandó vigyázni az unokára

A nagyszülők megnézték a bébiszitter óradíjakat és úgy döntöttek, ők is pénzt kérnek unokájuk vigyázásáért. A közösségi média a nagyszülők mellé állt.
2023. Július 12.
Nagyszülő unokáknak olvas
Kép: Getty Images

A Redditten osztotta meg történetét egy apa. Felesége szüleit kérték meg, hogy majd vigyázzanak a gyerekükre, amikor megszületik. A nagymama épp nyugdíjba készült, így adott volt, hogy még több időt tud tölteni unokájával – írja a vt. A nagyszülők először rábólintottak a dologra, de a baba megszületése után már arról kezdett beszélni a nagypapa, hogy ők is pénzt kérnek ezért, ahogy a bébiszitterek is.

A nagypapa utána is nézett az aktuális óradíjaknak, és feleségével végül úgy döntöttek, hogy heti 400 dollárt kérnek azért, hogy vigyázzanak az unokájukra, a hétvége pedig feláras: további 100 dollárt kell fizetnie lányuknak és vejüknek.

A szülők bár jól élnek, nincsenek anyagi nehézségeik, felháborodtak a nagyszülőkön. Végül úgy döntöttek, hogy a nagyszülők nem láthatják akármikor az unokájukat, kizárólag hétvégén.

A Redditen persze vita bontakozott ki arról, kinek van igaza. A legtöbb hozzászólás a nagyszülők pártján volt, sokak szerint senkinek nincs joga arra, hogy azt kérje a nagyszülőktől, ingyen legyenek együtt az unokájukkal.