Család

Néhány hasznos konyhai trükk, amit érdemes ismerni

Megkönnyíthetik a sütési-főzési előkészületeket a következő egyszerű trükkök!
2023. Április 18.
sajtot reszel
(Kép forrása: Getty Images)

Egy tipp a sajtreszelőhöz

Abban, hogy a reszelt sajt ne tapadjon hozzá a sajtreszelőhöz, egy kis olaj/olajspray lehet a segítségedre. Fújd le a reszelőnek azt az oldalát, amit használsz, kívül és belül is, így könnyebben tudod kiszedni a sajtot, és eltisztítani a reszelőt is.

Így lesz gyorsabban szobahőmérsékletű a tojás

Ha sütéshez készülsz, de elfelejtetted kivenni a hűtőből a tojásokat, ahhoz, hogy szobahőmérsékletű legyen, egyszerűen csak tedd néhány percre egy tál meleg vízbe. Ha hasonlóan jártál a vajjal/margarinnal, és nem kísérleteznél a mikrózással, akkor, vágd fel kisebb kockára, és úgy hagyd állni a pulton, nagyjából 20 percig. A kisebb kockák hamarabb megpuhulnak, mint az egész tömb.

Gyors stake burgonya almaszeletelővel

Tökéletes stake burgonya hasábokat tudsz vágni, ha egyszerűen egy picit levágsz a megmosott burgonya végéből, hogy stabilan álljon, majd egy almaszeletelővel felszeled. A középső, kerek szeletet egyszerűen vágd félbe, és már fűszerezheted és sütheted is a burgonyát!

Tovább friss zöldfűszerek…

A hosszabb szárú zöldfűszereket tovább tudod frissen tartani, ha csokorba fogva egy kicsit levágsz a végükből, majd egy kevés vízbe állítod a fűszerszálakat. Ezután húzz a tetejére egy tiszta zacskót, amit rögzíts a pohár/befőttesüveg/váza szájához egy madzaggal vagy egy befőttes gumival. Tárold a hűtőben.

… és egy trükk az aprításukhoz

A zöldfűszerek gyorsabb aprításához használd a pizzavágódat. Fogd vagy kössed kisebb csokorba a használni kívánt zöldfűszereket, majd a pizzavágóval aprítsd fel.

Gyors epercsumázás

Fogj egy vastagabb szívószálat, majd tedd a megmosott eper végére, így egy mozdulattal eltávolíthatod a csumát és a leveleket.

Ha egy kicsit elsóztad a levest

Ha a levesbe egy kicsit több só került, mint szeretted volna, dobj bele néhány szelet almát. Főzd tovább lassú tűzön nagyjából 10 percig, majd vedd ki a szeleteket belőle.

Így lehet több levet facsarni a citromból

Mosd meg a citromot, majd tedd a mikróba 7-10 másodpercre. Hagyd kihűlni, ezután a tenyereddel görgesd oda-vissza a pulton. Ezután facsard ki a szokott módon, így kevesebb erőkifejtéssel több citromlevet kaphatsz.

Forrás: tasteofhome.com