Gyerek

7 dolog, amire idén nemet mondhatsz

Új év, új lendület, szilveszteri fogadalmak. Tedd a kezed a szívedre és mondd őszintén, hogy nem lenne jó idén se beágyazni a gyerek után, se este tizenegy után hullafáradtan romantikázni. Íme hét dolog, amit megfogadhatsz.
2018. Január 05.
Mondj néha nemet idén!

Ha futottál már bele idézetekbe az interneten – és erre lássuk be azért elég nagy az esély -, talán olvastad azt is, hogy nemet mondani sokkal fontosabb, mint igent. Még ha nehezebb is. De ha a nem alapvető fontosságú dolgokra nemet mondasz, nagyobb figyelmet fordíthatsz az igazán fontosakra.

Ágyazás

Ha már elég nagy a gyermeked, ideje, hogy ezt a tevékenységet egyedül is elvégezze. Az a pár extra perc amit így nyerhetsz, fordítható sokkal hasznosabb dolgokra is.

Reggeli

Mivel tudod, hogy a reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, gondosan ügyelsz arra, hogy a gyerekek minden egyes reggel reggelizzenek. De mi a helyzet veled? Ahelyett, hogy a lurkók zoknijait párosítanád össze, amit már ők is meg tudnának csinálni, inkább reggelizz tisztességesen te is.

Megszállottság

Ha folyton a határidőket bújod és ötpercenként csekkolod az emailjeidet, hogy mikor is megy a gyerek megint úszni, vagy mikor lesz a következő esemény, értékes időt vesztesz. Ez egy olyan szokás, amely szorongást idéz elő, és elmulaszthatod miatta az igazán fontos pillanatokat.

Ne rázd le

Ha a párod éppen hazatelefonál, hogy érdeklődjön, mizujság, ne rázd le azzal, hogy nem érsz rá, mert fontosabb a teregetés. Még ha nem is mond semmi érdekeset, a ruhák megvárnak.

11 után esélytelen

Ha már a párodnál tartunk, szinte biztos, hogy ő is mindig akkor szeretné, amikor éppen úgy érzed végre levegőt kapsz, vagy csak egyszerűen hullafáradtan az ágyba zuhansz. Tartsa tiszteletben a korlátaidat, és próbálkozzon egy picit emberibb időpontban.

Késő esti vacsi

Könnyű belefutni abba hibába, hogy mire a gyerekek túlvannak a vacsin, a tisztálkodáson és végre alszanak, ti már csak kilenc után tudtok nekiállni főzőcskézni, vagy rendelni valami kaját, ami már nagyon késő. Főleg, ha tízkor szíved szerint kidőlnél.

A fürdő az enyém

Hogy lehet az, hogy akárhányszor be akarsz menni a gyerekekhez, amíg a fürdőben vannak, kikérik maguknak, mondván, hogy az az ő privát szférájuk, de amikor te lennél ott, mintha be se zártad volna az ajtót? Nem kell így lennie, változtass rajta!

( – VIA – )

Kapcsolódó cikkek: