Gyerek

A leendő apák öt leggyakoribb tévhite

Összeszedtük, hogy mik a férfiak legnagyobb félelmei a kilenc hónap alatt.
2012. Június 16.

– Az apákra nem jellemzők a túláradó érzések. Inkább a racionalitás talaján állnak. PEDIG DEHOGY! Csak engedd meg magadnak, hogy magukkal ragadjanak az érzések!

– Az újszülöttnek, csecsemőnek még nincs igazán szüksége rá. PEDIG DEHOGY! Császármetszés után például igazán nélkülözhetetlen az apa az újszülött melengetésében, dédelgetésében, és utána is ez a helyzet: a babának nagyon fontos az apa, a biztonságot adó kötődés.

Apának lenni nagy felelősség, de nagy öröm is

– Az apák nem értenek a kicsik gondozásához. PEDIG DEHOGY! Nincs abban semmi bonyolult. Ha egyszer jól megnézed, menni fog, a párodnak sincs elsőre sokkal több tapasztalata ebben. Nem a tökéletesség, hanem a szándék a lényeg!

– Egy két ember helyett dolgozó apa nem tud a gyerekekkel foglalkozni. PEDIG DEHOGY! Lehetséges, hogy nem tudsz hosszú órákat a gyerekkel tölteni, de azt, amit lehet, használd ki jól! A minőségi idő, ha mégoly rövid is, maradandó nyomokat hagy a kicsikben és nagyobbakban is.

– Valószínűleg elkerülhetetlen, hogy olyan legyek, mint a saját apám. PEDIG DEHOGY! Már az jó jel, hogy ez a szempont egyáltalán eszedbe jutott. Gondolkodj apád személyiségén, azon, ahogy a gyerekei felé fordult. Tudatosítsd magadban, hogy te miben szeretnél más vagy hasonló lenni, és mit tehetsz konkrétan az ügy érdekében.

Kapcsolódó cikkeink apaság témában: