Gyerek

Beállt aszfaltozni egy 7 éves kisfiú

Házépítő vagy házfestő szeretne lenni a szorgalmas kisgyerek.
2023. November 05.
Bajna István
Fotó: maszol.ro

Bajna István teljes nyári vakációját arra áldozta, hogy a „munkásbácsik” között tevékenykedjen – írja a maszol.ro. Munkaeszközt fogott, és reggel hét órától aszfaltozott, útpadkát épített, anyagot hordott. Míg ő a szakemberek között tüsténkedett, segítségének hála több gyergyószentmiklósi utca is megújult. Mint édesanyja elmondta a portálnak, Istvánka megelégelte, hogy sáros az utcájuk, és mivel dolgozni mindig is szeretett, számára nem volt kérdés, hogy csatlakozik a munkásemberekhez. Délutánonként a jól megérdemelt ebédet barakkokban majszolta el, a munkások pedig olyannyira megkedvelték, hogy jövőre is visszavárják: már meg is kötötték egyezségüket, miszerint több gyergyói utat is közösen újítanak fel.

Angi Anikó eleinte nem támogatta gyermekét ebben a vállalásban, győzködte, hogy inkább játsszon a vakációban, mert van még ideje bőven a munkára, Istvánka azonban hajthatatlan volt. „Itthon is ilyen. Ha főzök, akkor főzni segít, ha a kertben dolgozok, akkor ott. Nagymamának fát vág, ha tésztát sütök, ő tölti meg krémmel. És ha azt látja, hogy a szomszédok az udvaron dolgoznak, szalad is, hogy segítsen. Nem tétlenkedik”.
Istvánka hozzáfűzte: azért segített, mert „sáros volt az út”.

Segítőkészségéért elismerő oklevelet, könyvet, iskolatáskát kapott a várostól, és egy útépítő játékot. Mint a portálnak elmondta, két választása is van, hogy mi szeretne lenni, ha nagyra nő. „Az egyik a házépítő, a másik a házfestő. De azért utat is építene, ha lehetséges”.

Kapcsolódó cikk
dicséret
Dicsérd meg!