Gyerek

„Feltalálós doboz” – egy anya remek ötlete, amivel le lehet foglalni az ovist

Ebbe a dobozba vegyesen kerülhet bármi, így a gyerek képzelőerejét is alaposan megdolgoztatja.
2023. Október 05.
@kelsewhatelse/

Az önálló játékidőre adott egy jó ötletet TikTok videójában egy édesanya, aki @kelsewhatelse néven regisztrált a videómegosztó oldalra. Az ő ovis kisfiánál nagyon népszerű lett a „feltalálós doboz” – ahogy az édesanya a videójában elmondja, egy olyan dobozról van szó, ami többnyire olyan dolgokból áll, melyek kidobásra kerülnének.

Az ő dobozukba éppen került tojástartó, műanyagdobozok, gyerekbarát olló, ragasztó, szalagok, madzag, elromlott/törött játékok, ékszerek, vállfa, zseblámpa, papír, felragasztható, mozgó szemek, szakadt legyező, és csupa hasonló holmi. Ehhez jön hozzá a gyermeki fantázia, és a kisfia feltalálóként alkothat, építhet a dolgokból. Az édesanya megosztotta, hogy a doboz ötlete akkor jött, amikor gyermeke arról beszélt, hogy időgépet szeretne építeni, hogy „az elefántok és a dinoszauruszok találkozhassanak egymással”.

„Egyáltalán nem igényel semmilyen előkészületet, és mivel többnyire hulladékból készül, szinte semennyi pénz sem kell hozzá” – magyarázza a videóban.

@kelsewhatelse Invention Box Restock! This activity entertains my preschool age kid for hours and It takes absolutely no preparation and since it's mostly made of trash, it takes nearly no money. The invention box is a box filled with a bunch of junk from our house and some kid friendly scissors and a glue stick and tape and he goes crazy making toys and other inventions. This can get messy so my biggest tip is lay out a blanket or a shower curtain liner and tell them that all the inventing has to take place on that blanket. That way you can just scoop it all up and dump it back in the box! This truly does entertain my son for hours. And I don't necessarily mean hours in one sitting. I mean that he will play with it for 40 minutes and then come back later at the end of the day and play with it for another hour. We probably get it out about once a month (his choice) and it's always so fun to see what his brain invents. If you want to do an invention box you can obviously customize it to your kids needs! . . . . #kelsewhatelse #momtips #activitiesfortoddlers #inventionbox #preschooler #momhacks #midwestmom #midwestern #kansascity #parentingtips ♬ original sound - KelseWhatElse

 

Az édesanyának arra is van egy ötlete, hogy a szorgos feltatláló munka közben ne legyen hatalmas a rendetlenség: ő egy régi lepedőt vagy zuhanyfüggönyt terít le, és azt mondja a gyermekének, hogy bármit talál fel, annak ezen kell maradni. Amikor végzett, a maradék holmit így könnyen vissza lehet önteni a dobozba.

A dobozt időnként célszerű frissíteni, hozzátenni új dolgokat a tartalmához, hogy sokáig érdekes maradjon.

Ugyan a „feltalálós doboz” egy nagyon egyszerű ötlet, de talán éppen ezért hatékony, és hamar népszerű lett a TikTok-on is. Volt, aki azért dicsérte, mert remekül példázza az újrahasznosítást is, és azért is, mert ez a nyílt végű játék ösztönzi a kreativitást.

Mivel egyszerűen összerakható, és nem igényel anyagi erőforrást, egy próbát megér ez a tipp!

(via scarymommy.com)