Gyerek

Háromból egy kamasznak testképzavart okoz az Instagram

Tudatában van az Instagram annak, hogy rossz hatással van a kamasz lányokra és rombolja a testképüket. Ezt két évvel ezelőtt egy belső vizsgálat tárta fel, az eredményeket sosem hozták nyilvánosságra.
2021. Szeptember 16.
Háromból egy kamasznak testképzavart okoz az Instagram (fotó: Getty Images)

A Facebook tudatában van annak, hogy az Instagram mérgező hatással van a kamasz lányokra, és rombolja az egészséges testképüket. “Háromból egy kamasz lánynak testképzavart okozunk” –  jelentette ki a belső felmérés három évvel ezelőtt. Az erről szóló céges belső vizsgálatot azonban soha nem hozták nyilvánosságra, a dokumentumokat most a Wall Street Journal szerezte meg – írja a Telex.hu.

A vizsgálatban ezt is írják: “A tinédzser lányok 32 százaléka mondta azt, hogy az Instagram rombolta a saját testképüket.” Valamint ezt: “A tinédzserek szerint az Instagram miatt nőtt a szorongók és a depressziósok száma. Ez a reakció minden vizsgált csoportban előjött.”

Nagy-Britanniában az öngyilkossági gondolatokkal küzdők 13 százaléka, az Egyesült Államokban pedig 6 százaléka mondta azt, hogy azoknak közük van az Instagramhoz, írja a Guardian nyomán a Telex.

Az Instagram 2012 óta a Facebook alá tartozik, amely mindennek ellenére a nyilvánosság előtt arról beszél, hogy az app negatív hatása elenyésző. Mark Zuckerberg idén márciusban azt mondta, a közösségi média valószínűleg pozitív hatással van a mentális egészségre.

Forrás: Telex.hu