Kisgyerek

A legjobb “lefekvős” játékok

Nehéz befejezni a napot, mikor még annyi játszanivaló van! Tereljük játék közben az ágyba a kis fáradhatatlant. A lefekvős játékokat ágyba bújás előtt legalább fél órával kezdjük el.
2008. Január 27.

Az alvóállatka is tartson veletek

A nyugodt éjszakákat segíti, ha bevezettek egy esti rutint. Ehhez adunk néhány játékos ötletet.

– Tegyünk egy utolsó kört a kis babakocsival vagy a dömperrel a lakásban, majd érkezzünk meg a kiságy elé. Fektessük le a babát vagy a macit, és játsszuk el vele, amit kisgyerekünk szokott csinálni: inni kér még, ki kell venni őt, énekelünk neki… Mi vagyunk a nyafogó maci hangja, kisgyerekünknek kell a szülőt játszania.

– Rejtsük el az éjjeli alvókendőjét vagy állatkáját, és keresgéljük együtt. Ha megvan, örömmel lehet ágyba menni.

– Készítsünk zsebes falvédőt az ágya mögé, lefekvés előtt a zsebekbe dughatja az alvásra “ítélt” babákat, állatokat.

– Járjunk körbe a lakásban, és együtt kapcsolgassuk le a lámpákat: a konyhában, a fürdőszobában, végül a szobában, ahol csak egy kislámpa marad égve. El is búcsúzhatunk a bútoroktól, sőt akár az utcán lévő autóktól is.

– Fogjuk át a már fekvő kisgyerek csuklóját, és hajtogassuk le egyenként nyújtott ujjacskáit a kisujjnál kezdve: Este, este, öreg este, lefekszik a kis Péterke, le a kicsi Palika (gyűrűs), utána meg anyuka (középső), legvégül az apuka (mutató), betakarja a dunyha (hüvelyk rá a többi ujjra)

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: Kismama magazin