Kisgyerek

Botrány, fogmosás helyett

Másfél éves fiacskámat nem tudom rávenni a fogmosásra! - kérdezte Edina. Jobbnál jobb ötletek érkeztek a Kismama olvasóitól!
2011. Szeptember 11.

Zümi

Vettem az ikreknek elektromos fogkefét. Ez volt az áttörés. Azt mondták, “jó csikizős”, elneveztük Züminek.

Ági

Autó a Mikulástól

A kisfiam négyéves, háromévesen engedte először, hogy megmossuk a fogát, előtte egyszerűen összeszorította a száját és ordított. Még most sem szereti, pedig nem erőltettük. Egy éve a Mikulás hozott neki egy szép autót, azóta mos fogat. Nagyon sokat beszélgettem vele, hogy milyen fontos a fogmosás, és mondta, hogy ő nem akar olyan fekete tömést, mint ami nekem van. Még most is inkább én mosom a fogát, mint ő. Szerencsére kevés édességet eszik.

Márta

Játszunk

Az én lányom is ennyi idős. Mi még inkább bohóckodunk ezzel, főleg ő mossa az én fogamat. Szerintem ezzel nincs baj, majd belejövünk.

Kata

Nem értem

Hogy lehet, hogy a gyerek szabja meg, van-e fogmosás vagy nincs? Szerintem ha neked tényleg fontos lenne, megmosnád a fogát és kész.

Gabriella

Fogmosókendő

Próbáljátok fogmosókendővel, lehet kapni a patikákban. Azzal csak ledörzsölgeted és kész. Nincs fogkrém és fogkefe. Majd később hagyni fogja!

Ildi

Régi könyvek

Nekünk a nagyoknál volt olyan könyvünk, hogy Kisgyermekek nagy mesekönyvében és a Rontó és Bontó a Tejfog utcában, is volt egy Fogászat az őserdőben című mese. Ezek nagyon jók voltak fogmosásra buzdításhoz.

Luca

Derítsd ki, mi a baja!

Próbáld fogkrém vagy fogkefe nélkül az ujjaddal. Így kiderül, hogy mi zavarja. Apának sem hagyja a fogmosást? Mert lehet, hogy az ellenállás csak neked szól. Nálunk apa könnyebben elér a gyerkőcnél sok mindent, olyat is, amihez nekünk a nagyival kár is hozzáfognunk.

Enikő

Kapcsolódó cikkeink:

Miért is kell fogat mosni?

Fogaink épsége

A fogak tisztítása

Tanítsd meg fogat mosni!

Fogemberke esernyővel

Forrás: Kismama magazin