Kisgyerek

Matatófal kicsiknek

Nem könnyű a totyogókat lekötni. Jó ötlet - és nemcsak fiúknak - a matatófal.
2013. Május 25.

Kulcs, lánc, csavar, cipzár, retesz, gombkapcsoló. A kicsiknek mindig az kell, ami a nagyoké, hiába a sok, felnőttek által érdekesnek gondolt játék, ami a szüleiknél van, az mindig izgalmasabb.

Egy ötletes házibarkács-megoldással – talán lelkes nagypapák is felkérhetők a feladatra – elkészülhet az egyszerű matatófal, vagy matatótábla, melyre felkerülhetnek a kicsik kedvencei, s így talán nem a mi kezünkből fogják kikunyerálni azokat, hogy aztán olyan helyre rejthessék, ahol soha többet nem találjuk meg őket.

Matatófal kicsiknek

Egészen elképesztő tárháza van ezeknek a játékoknak, készíthetünk olyan táblát, ami tematikus, mondjuk csak kilincseket fúrunk a felületbe. Lehet lenyomni, kinyitni, húzni, melléjük tehetünk egy kopogtatót. Ugyanúgy különféle lehet olyan táblát is készíteni, ahol minden mozgatható: kerekeket forgathat a kicsi, húzhat láncot, benyomhat dudát. Felszerelhetünk kisebb hangszereket, például xilofont, világító izzót gombbal, vájhatunk a felületbe mélyedést, amiben az ujjait vagy valamilyen tárgyat húzhat végig. A lényeg, hogy mozogjon, világítson, zizegjen, színes legyen és érdekes, megfejtendő.

Kapcsolódó cikkeink:

  • 10 érdekes kérdés a játékokról
  • Maszatolós játékok
  • Babszem, gomb, elem