Kisgyerek

Öt egyszerű tipp a gyermekkori elhízás ellen

A fejlett világban sok millió elhízott gyermek él és még többen vannak ennek a kockázatnak kitéve. Vezető elhízásszakértők öt egyszerű gyakorlati tanáccsal segítik a szülőket a gyermekük egészséges életmódra nevelésében.
2010. Május 12.

Tartsuk fontosnak a családi étkezéseket

Tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy azon családok gyermekei, akik hetente többször együtt vacsoráznak, nagyobb valószínűséggel alakítanak ki egészséges étkezési és más szokásokat, emellett az iskolában is jobban teljesítenek.

Legyünk példaképek számukra

Még ha úgy is tűnik, hogy gyermekeink, főleg a nagyobbak oda sem figyelnek arra, amit csinálunk, valójában nagyon is figyelnek. Ne csak ajánlgassuk a gyermekeknek az egészséges nassolni valókat, mi is fogyasszuk őket.

Senki nem tökéletes

Amit megeszünk, azok közül nem minden tápláló és ez rendjén is van így. Mutassuk meg, hogy egészségesen viszonyulunk a táplálkozáshoz, mutassunk önmérsékletet és táplálkozzunk helyesen egész nap.

Trükközzünk az adagokkal

Elkerülhetjük a túlevést, ha kisebb tányérokat és tálkákat használunk. Megszoktuk, hogy teleszedjük tányérunkat, ez azonban rendszerint sokkal több kalória, mint amennyire szükségünk van.

Tegyük szórakoztatóvá az étkezéseket

Ha a helyes táplálkozás büntetésnek tűnik, gyermekünk mindent megtesz majd, hogy megpróbálja elkerülni. Vonjuk be gyermekünket az étrend megtervezésébe, a bevásárlásba és a főzésbe. Ajánljunk számára több egészséges lehetőséget és engedjük, hogy ő maga válogassa össze saját vacsoráját.

Forrás: Medipress