Kisgyerek

Vad hancúrozás

Az óvatos, szemlélődő gyereknek is jót tesz, ha rendszeresen megmozgatjuk. A lengetős játékok során nemcsak egyensúlyérzéke fejlődik, hanem szüleibe vetett bizalma is: kicsit fél, de jó érzés apa biztos, erős kezében lenni.
2008. Január 26.

Az ismétlődő kihívások során tapasztalhatja, hogy ami addig kihívóan magasnak tűnt, az a sokadik próbálkozás után már nem az. Önbizalma is erősödik, és erejét, képességeit egyre jobban felméri.

Biztassuk a kisgyereket, hogy másszon fel és ugorjon le egy-egy padról, fatönkről, a lakásban valamilyen stabil székről, ládáról, ágyról. Ha magasabbról ugrik le, álljunk alatta, és egyik kezét fogjuk meg. Foghatjuk két kézzel is, és röptethetjük kis ívben, amint leugrik.

Ha apa is velünk van, ringassuk a kisgyereket lepedőbe, plédbe csavarva egyre magasabbra. “Puhább” terepen, amikor már jól belemelegedtünk a hancúrozásba, fogjuk meg a négykézláb mászkáló kisgyerek azonos oldali csuklóját és bokáját. Óvatosan emeljük meg és forgassuk körbe, hogy másik keze és lába oldalt repüljön. Finoman eresszük le.

Páros változata is izgalmas: a kisgyerek hason fekszik, apa és anya megfogják a bokáját és csuklóját, előre-hátra lengetik a kis bölcsőt.

Fogjuk meg a hason fekvő vagy négykézláb térdelő gyerek bokáit, és emeljük fejtetőre, majd lengessük terpesztett lábunk között előre-hátra fejjel lefelé. Eresszük le a kezére, majd a hasára.

Ezek is érdekelhetnek:

  • Játékok a járásfejlődés idején
  • Játékok 7-12 hónapos babáknak
  • Olcsó és kreatív játékok kisgyerekeknek
  • Forrás: Kismama magazin