Kisgyerek

Valóban segítenek a nagyi módszerei?

Az antibiotikumot nem helyettesítik, ám amikor nincs szükség gyógyszerre, a legjobb, ha finom enni-innivalókkal támogatod a szervezet saját ellenállóerejét.
2012. November 24.

Kakukkfüves paradicsomleves

A kakukkfüves paradicsomleves szintén hatásos köhögés esetén. Három deci lobogó forró vízbe dobj egy kávéskanál kakukkfüvet, kis forralás után fedő alatt hagyd állni öt percig. Szűrd le, hűtsd kellemes melegre, keverj bele egy kávéskanál mézet és kétszer annyi paradicsompürét, picit sózd meg.A meleg tyúkhúsleves valóban jót tesz meghűlés esetén. A tyúkhúsból főzés közben kioldódó anyagok serkentik egyes védősejtek működését, és gátolják a torok és az orrüreg gyulladásos folyamatait.

Valóban segítenek a nagyi módszerei?

Mindez nem igaz a kockából vagy porból készített levesre, valódi tyúkdarabokat főzzél meg. A szokásosnál több vöröshagyma (három-négy egész fej) is kerülhet bele, kifőzött leve csillapítja a köhögést, oldja a hurutot.

Valóban segítenek a nagyi módszerei?

Egy liter vízben főzz fedő alatt egy hüvelykujjnyi gyömbért tíz percig, majd dobj a forró ízbe egy marék borsmentát és hársfavirágot, csipetnyi őrölt fahéjat, fedő alatt hagyd kellemes melegre hűlni. Szűrd le, facsarj bele egy egész citromot, és kivételesen édesítsd bőven mézzel.Kapcsolódó cikkeink nátha témában: