Teherbeesés

Babarekord: tizenharmadik gyerekének adott életet a 38 éves anyuka

A legújabb családtag május 11-én született meg testvérei legnagyobb örömére, a szüleitől pedig igazán jelentőségteljes nevet kapott.
2023. Május 17.
Újszülött kisfiú

A 38 éves Oana és férje, Onisim kicsivel több mint két évtizede költöztek Romániából Olaszországba, ahol rekordnagyságú családot alapítottak.

13 baba 16 év alatt

A pár első babája 2007-ben látta meg a napvilágot, a legkisebb baba pedig múlt hét csütörtökön érkezett ugyanabban a kórházban, ahol 12 nagyobb testvére született. 

A kisfiú az Isaia nevet kapta, ami Magyarországon Ézsaiás-ként anyakönyvezhető és azt jelenti, Isten az üdvösség. A kisbaba 3.098 grammal érkezett, anyukája természetes szüléssel adott neki életet. 

Miután a csöppség világra jött, az egész család meglátogatta és üdvözölte őt a trevisói kórházban, ahol külön családi szobát alakítottak ki azért, hogy az újszülöttekkel mielőbb találkozhassanak az izgatott rokonok.

Mindenki segít mindenkinek

A nagycsalád egy észak-olasz városkában él, ahol mindenki nagy örömmel fogadta a kisbabát. „Igazán szerencsésnek érzem magam, hogy tizenhárom egészséges gyereknek adhattam életet. A családunk igen népes, mégsem érzem magam soha fáradtnak” – mondta az újságíróknak a rekorder anyuka, majd hozzátette, hogy a gyerekei mosolyából merít erőt a mindennapokhoz.

„A férjem a támaszom és a gyerekeknek is sokat köszönhetek, igazán sokat segítenek nekem és egymásnak is. Hálával és boldogsággal teli mindannyiunk szíve, hogy egy újabb kisfiúval bővülhetett a családunk” – folytatta az immár tizenháromszoros anyuka.

Az édesapa, hogy tehermentesíthesse a feleségét, otthagyta mérnöki állását és vett egy kisbuszt, amivel iskolába, különórákra és edzésekre hordja a gyerekeket. „Nem kevés erőfeszítésbe kerül a gyerekek nevelése, de úgy érezzük, hogy a Gondviselés egy pillanatra sem feledkezett meg rólunk” – osztotta meg a büszke, 40 éves családfő.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images