Terhesség

6 hihetetlen, de igaz tény a terhességről

Közhelyesen hangzik, de a terhesség valóban az egyik legnagyobb csoda, hiszen egy igazi, tökéletes kis emberi lény jön létre néhány sejtből. Íme, néhány olyan érdekesség, ami még így is hihetetlennek tűnik!
2018. Április 07.
A nők egy részének megnő a lába a terhesség alatt

A terhesség átlagosan 280 napig tart, azonban a feljegyzések szerint a leghosszabb terhesség több mint egy évig, pontosabban 375 napig tartott! 1945-ben egy 25 éves amerikai hölgy úgy adott életet márciusban a gyermekének, hogy az utolsó menstruációja előző év februárjában volt. Meglepő módon, az egészséges kislány nem volt nagyobb az átlagosnál.

Nigériában négyszer annyi az ikerszülés, mint a világon bárhol. A szakemberek nem tudják ennek a pontos okát, de úgy vélik, hogy a jamgyökér fogyasztásával lehet összefüggésben. Ez a növény ugyanis kiegyensúlyozó hatással van a hormonrendszerre, serkenti a termékenységet és a szexuális vágyat is növeli.

Ha valaha is elgondolkodtál már azon, miért “szabad” szeretkezni a terhesség alatt, a válasz a magzatvíz. A magzatvíz megvédi a kisbabát, mert tompitja azoknak az ütéseknek, lökéseknek a hatását, melyek a méhet érik.

Egyetlen feljegyzett esetben vezetett az orális szex terhességhez. Egy vagina nélkül született afrikai lány esett teherbe orális szex után, méghozzá egészen elképesztő módon: az aktus után hasbaszúrták, és (valószínűleg) a megsérült belső szerveken keresztül juthattak be a spermiumok a méhébe, ahol meg is termékenyítették a petesejtet. A szakemberek szerint a történet egészen elképesztően hangzik, mégis igaz.

A fiú magzatoknak már az anyaméhben lehet erekciója. Ez a jól látható “tény” segíthet például az ultrahangos vizsgálatok során megállapítani a magzat nemét.

A nők lába akár egy teljes számot is nőhet a terhesség alatt, és bár sokan nem is veszik észre, hogy megváltozik a lábméretük, vannak olyanok, akiknek bizony az összes cipőjüket le kell cserélni. Különösen kellemetlen lehet, ha valakinek nemcsak megnő, de meg is dagad a lába! 

(via)

Ez is érdekelhet: