Terhesség

7 bámulatos mérföldkő a terhesség alatt

Az első fantasztikus mérföldkő minden bizonnyal az, amikor meglátod a pozitív terhességi tesztet. Összegyűjtöttünk még hét felejthetetlen pillanatot.
2024. Március 28.
terhes kismama
Kép: Getty Images

Szigorúan szubjektív válogatás és természetesen ennél sokkal több döbbenetes, megható vagy csodálatos mérföldkő van a kilenc hónap alatt.

Amikor elmondod a párodnak a nagy hírt

Lehet, hogy közösen vártátok a teszt eredményét, de ha nem, akkor még vár rád a bejelentés. Van, aki egyszerűen egy feltűnő helyen hagyja a pozitív tesztet, míg mások valamilyen különleges módon közlik a nagy hírt.

Amikor először hallod a baba szívverését

Valószínűleg mindig emlékezni fogsz arra, amikor először hallod a babád szívverését.

Amikor először sóvárogsz étel után

Hirtelen meglátsz egy gyümölcslé reklámot, és úgy érzed, azonnal neked is innod kell egyet. Vagy éppen este jössz rá, hogy muszáj enned egy kis jégkrémet, ami nem várhat holnapig.

Amikor kismama ruhákat vásárolsz

A nadrágot, ami korábban egy kicsit bő volt, most nem tudod begombolni. Ilyenkor eljön az ideje a kényelmes és szép kismama ruhák vásárlásának.

Amikor először érzed a baba mozgását

Csodálatos és egyben különös érzés, amikor először érzed a baba mozgását. Sokan szárnycsapkodásként, vagy buborékként írják le ezt az érzést. Idővel, ahogy a baba egyre növekszik, már erőteljesen rúgásokat fogsz érezni.

Amikor megtudod a baba nemét

Vannak, akik nem szeretnék tudni előre a baba nemét, míg mások alig tudják kivárni, hogy már végre láthassák az ultrahangon. Bármikor is tudod meg, hogy milyen nemű a baba, az egészen biztosan nagyon emlékezetes lesz!

Az első méhösszehúzódások megtapasztalása

Lehet, hogy először csak tompa fájdalmat, vagy menstruációs görcsöt érzel majd, de idővel az összehúzódások erős fokozódnak. Ez pedig egyértelmű jele annak, hogy hamarosan érkezik a baba.

(parents.com)