Terhesség

A 24.hu riportere kipróbálta, milyen a szülés

Bármennyire is közel áll egymáshoz egy pár két tagja, a férfiak a szülést csak kívülról képesek megtapasztalni. Arra azonban van lehetőség, hogy a szüléshez kapcsolódó fájdalmat érezzék - van, aki elég bátor ahhoz, hogy kipróbálja!
2018. Szeptember 29.
Hogyan viselik a férfiak a szülési fájdalmakat?

A férfiak évezredek óta próbálják elképzelni, milyen is lehet egy szülés, mekkora fájdalommal jár. Természetesen, erre nincs tökéletes lehetőség, de úgynevezett fájdalomszimulátorok segítségével legalább egy rövid időre “belekóstolhatnak” abba, mit is éreznek a nők. A 24.hu újságírója, Katz Dávid is alávetette magát egy ilyen kísérletnek – érdemes megnézni a videót!

Jó néhány úgynevezett terhességi szimulátort is kifejlesztettek már – persze, egyik sem adja vissza tökéletesen a várandósság érzését, de ezek segítségével a férfiak legalább részben megtapasztalhatják, milyen is terhesnek lenni. Az Empathy Belly nevet viselő készletben például 20 különböző tünetet “próbálhatnak ki” a férfiak, a testsúlynövekedéstől a magzatmozgásokon át a megnövekedett vérnyomáson át az állandó pisilési ingerig és hátfájásig. 

Ez is érdekelhet:

Forrás: 24.hu/babaszoba.hu