Terhesség

Egy éve meghalt a szerelme, a harmadik hónapban jár közös babájukkal

Monica az utolsó pillanatig hitt a férfi felépülésében, de más volt nekik megírva. Az ígéretet, hogy lesz közös gyerekük, megtartotta.
2023. Május 26.
Kismama ultrahangfotóval

A kismama, aki a harmadik hónapban jár, tavaly veszítette el szerelmét, Estebant, akinek szervezetét hererák győzte le. A szerelmesek még a fájdalmas búcsú előtt megbeszélték, hogy ha az égiek is úgy akárják, világra hozzák közös babájukat még úgy is, hogy az apuka soha nem ismerheti meg a gyermeket.

A valóra vált utolsó kívánság

A 37 éves Monica Fernandez fájdalma határtalan, a szíve alatt növekvő kislánya, Chloe azonban folyamatosan arra emlékezteti, hogy tavaly elhunyt szerelme a mai napig vele van. 

„A daganatos betegségekben érintetteknek, mielőtt alávetik magukat a kezeléseknek vagy a műtléteknek, tájékoztatják arról, hogy van lehetőség a hímivarsejtjeik vagy petesejtjeik lefagyasztására és konzerválására” – mesélte Monica a La Voz de Galicia nevű spanyol lapnak. Ezzel a lehetőséggel az ő párja, Esteban is élt, így kerülhetett áldott állapotba, s így adhat életet annak a közös kisbabájuknak, aki a férfi halála után fogant.

Legfőbb vágyuk természetesen az volt, hogy együtt neveljék fel a gyermeküket, de Esteban ezt már nem tudta megvárni. A spanyol törvények lehetővé teszik, hogy egy elhunyt férfi hímivarsejtjeit a halálától számított 12 hónapon belül mesterséges megtermékenyítéshez használhassa a felesége vagy a barátnője, így foganhatott meg a kis Chloe. 

Mielőtt végleg lehunyta volna a szemét, Esteban írásban is rögzítette utolsó kívánságát, vagyis azt, hogy Monica világra hozza közös gyermeküket.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images