Terhesség

A háza előtti járdán szült az anyuka, mert a baba gyorsabban jött a mentőknél

Mire a mentősek a helyszínre értek, a kislány már világra jött, méghozzá az apuka és a szomszédok asszisztenciájával.
2023. Augusztus 30.
Ásító kisbaba

Hiába igyekeztek, nem értek ki időben a Milánó közeléből riasztott mentősök augusztus 16-án, így a kismamát a már világra segített kislányával együtt szállították kórházba.

A szülés szerencsére teljesen gördülékenyen, minden komplikációtól mentesen zajlott, nem épp steril körülmények között. Az anyuka és a férje a házuk előtt várakoztak, mert szerettek volna mielőbb mentővel bejutni a kórházba, a kislányuk azonban felülírta a tervüket, és viharos gyorsasággal világra jött, az otthonuk előtti járdán.

A kiérkező mentők a babát és a mamát együtt vitték kórházba, hogy mindkettőjükön elvégezhessék az ilyenkor szükséges vizsgálatokat, melyek végeztével mindent rendben találtak az orvosok.

Éjszaka már jártak a kórházban

Az anyuka fájásai előző nap este kezdtek erősödni, ezért elővigyázatosságból bementek a szülészetre, ott azonban megnyugtatták őket, hogy még messze van a baba érkezése és hazaküldték az édesanyát pihenni. Valószínűleg sem ő, sem a szülészek nem gondolták, hogy másnap reggel, nem sokkal 9 óra után mégis megszületik a kicsi.

A kora reggeli órákban elviselhetetlenül intenzívnek érezte a fájásait az anyuka, ezért értesítették a mentőket és lementek a ház elé várakozni. „A feleségem úgy hozta világra a kislányunkat, ahogy a régi szép időkben szültek a nők. A szomszédainkkal együtt próbáltam neki segíteni, követve a mentésirányítótól kapott telefonos útmutatást” – mesélte elérzékenyülve az újdonsült apuka a helyi lapoknak.

Amikor az újszülött világra jött, gyorsan egy tiszta és puha törölközőbe bugyolálták, úgy adták oda az édesanyának. A jelenlévők közül senki sem bírta ki könnyek nélkül, mindenkit teljesen meghatott a baba érkezése. 

Csodaszép nevet kapott

A kislánynak két keresztnevet is választottak a szülei, Leah Alana-ként anyakönyvezték. Mindkét lánynév adható nálunk is, igaz, az egyik másmilyen írásmóddal. A bibliai eredetű Lea azt jelenti, nőstény oroszlán, míg az angol-ír gyökerekkel rendelkező Alana annyit tesz, szép és boldog.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via