Terhesség

Fátyolmaszk pocakra – csodaszer vagy felesleges pénzkidobás?

Jó lenne megúszni viszketés, striák, nyúlási csíkok nélkül a várandósságot. Vajon a speciális fátyolmaszk mennyit segíthet ebben?
2022. November 21.
Terhes pocak, várandósság, fátyolmaszk
Getty Images

Kate Hudson, Jenna Dewan, Jennifer Love-Hewitt vagy Lily Aldridge is nyilatkoztak és posztoltak is arról, ahogy a terhes pocakjukon fátyolmaszkkal lazítanak. A bőrápoló az egyik legelső dolog, amit a babát váró anyukák beszereznek, mert szinte mindenki szeretné megúszni a várandósságot anélkül, hogy az a hasuk bőrén maradandó nyomot hagyna például striák formájában. Hogy ez mennyire sikerül, az valamennyire persze a használt kozmetikumokon is múlik, de a has növekedésének mértéke, a kötőszövet állapota, genetikai tényezők is nagyon nagy szerepet játszanak ebben.

Kenni vagy nem kenni?

Ha ennyi olyan tényező működik közre, amelyre nem igazán van hatásunk, akkor minek egyáltalán próbálkozni – kérdezhetnénk, de ez nem jó hozzáállás. A sok tényező együttes hatása eredményezi azt, hogy a bőr mennyire tudja rugalmasan követni a test átalakulását, a kötőszöveti szálak meg tudnak-e eléggé nyúlni, vagy elszakadnak. Ez utóbbi esetben alakulnak ki a terhességi csíkoknak is nevezett striák, a kezdetben lilás, vöröses, majd később fehéressé váló csíkok. Eltüntetni nehéz őket, otthoni módszerekkel inkább halványítani lehet, a megelőzés viszont nagyon fontos – és itt jön a képbe a pocakmaszk.

5 ok, amiért érdemes kipróbálni

Enyhíti a bőr feszülését

Csillapítja a viszketést

Hidratálja a bőrt

Puhán tartja azt

Kellemes, relaxáló érzetet ad

 

Fátyolba borítva

Az arcra használt fátyolmaszkok mára nagyon népszerűek lettek, ezek a legtöbbször koncentrált bőrápoló szérummal átitatott cellulózmaszkok, amelyek az extra mennyiségű hatóanyag biztosítása mellett azok felszívódását is segítik a maszk bőrre gyakorolt finom nyomásának köszönhetően. Ugyanígy működik a pocakra való textilmaszk is: bőrápoló, a bőr rugalmasságát, hidratáltságát támogató összetevőkkel vannak átitatva ezek a termékek, amelyek nagy koncentrációban segítik azt, hogy a bőr alkalmazkodni tudjon a méretbeli változáshoz. Nagy dózisban mindez különösen hatékony lehet, de az egy-egy alkalom, amikor maszkot használunk, nem válthatja ki a rendszeres krémezést és finom masszírozást – ez rengeteget számít a striák megelőzésének szempontjából.

Mutatunk néhány itthon is elérhető terméket. A cikk a galéria után folytatódik.

4 fotó megtekintése

Fátyolmaszk pocakra – csodaszer vagy felesleges pénzkidobás?

Fotó megosztása:

Egy kis relax

És van még egy dolog, amiért nagyon jó élmény textilmaszkot használni – akár arcra, akár pocakra. Arra az időre ugyanis, amíg a maszk elvégzi jótékony hatását, egy kis pihenést, énidőt is garantál. Hiszen lehet ugyan jönni-menni, tevékenykedni a maszkot viselve, de nem túl kényelmes, és ha már kiadtunk érte egy kisebb-nagyobb összeget, szeretnénk maximálisan kiélvezni a jótékony hatásokat: lábat feltéve, egy finom teával. Érdemes a hatóidő alatt nem a telefont nézegetni, inkább olvasni, zenét hallgatni, csukott szemmel relaxálni, hadd legyen ez a 10-15 perc valóban pihentető miniszünet a pörgős mindennapokban.

Nyitókép forrása: Getty Images