Trend

10 perc szépítő énidő: textilmaszkok fáradt anyukáknak 1000 Ft alatt

Ha van 10 perced, ne a telefonodat görgesd, inkább tegyél fel egy fátyolmaszkot és pihenj! Egészen látványosan frissebbnek tűnhetsz utána.
2023. Február 23.
textilmaszk bőrápolás fáradt anyuka
Getty Images

10 perc otthon, mielőtt a gyerekekért indulsz, vagy egy negyed óra este, miután mindenki lefeküdt – rendkívül értékes idő! Igazi zsonglőrnek kell néha lenni, hogy ki tudj szakítani a napból egy kis énidőt, de megéri úgy szervezni a teendőket, hogy ha lehet, beleférjen akár csak egy rövidke időszak, amikor nem másokról gondoskodsz és problémákat oldasz meg, hanem lazítasz. És ha már összejött, használd ki úgy, hogy te magad is feltöltődj, és a bőröd is megszépülhessen! Tegyél fel egy hidratáló, regeneráló, feltöltő vagy ragyogást adó fátyolmaszkot, a relaxélmény garantált.

Miért maszkoljak?

Több oka is van, amiért a textilmaszkok különösen hatékony bőrápolók. Magas koncentrációban vannak átitatva speciális szérummal, amely jóval látványosabb hatást tud elérni, mint egy sima krém. A bőrre simuló textil pedig olyan nyomóhatást fejt ki, ami segíti a hatóanyagok felszívódását, mélyebbre jutását. Plusz a textilmaszkkal nehezebb az olyan hétköznapi teendőket végezni, mint a takarítás, rendrakás vagy akár számítógépes munka, szóval egy kicsit rá is kényszeríti a viselőjét arra, hogy valóban pihenjen – és sokszor a hatóidő 10-15 perce nagyon sokat számít! És a bónusz: olyan viccesen néz ki a fátyolmaszk az arcon, hogy garantáltan szerez néhány vidám pillanatot annak, aki felteszi, és annak is, aki ezt látja.

Fantasztikus hatású maszkokat gyűjtöttünk össze melyek 1000 Ft alatt kaphatók, érdemes kipróbálni! A cikk a galéria után folytatódik.

10 fotó megtekintése

10 perc szépítő énidő: textilmaszkok fáradt anyukáknak 1000 Ft alatt

Fotó megosztása:

Fátylas trükkök

Néhány egyszerű dologgal még inkább fokozható a textilmaszkok hatása és a relaxálás élménye.

  • Mindig megtisztított bőrre kell a maszkot felhelyezni
  • Csak tiszta kézzel szabad a maszkoz nyúlni
  • A tasakban maradt eszenciát érdemes felvinni a nyak és a dekoltázs területére, és ha még mindig maradt (ez gyakran előfordul), akár a karokra is juthat belőle.
  • Ha nem illeszkedik tökéletesen a maszk, az orr illetve a szem alatti vonalban kis ollóval kettévágva könnyebben felsimítható
  • Használat előtt a hűtőben tárolva még frissítőbb hatása lesz a maszknak, segít a bőr puffadtságát megszüntetni
  • Akinek van görgős arcmasszírozója, az a maszk fölött használva fokozhatja annak hatékonyságát
  • Extraszáraz bőrre lehet a maszk alá néhány csepp arcolajat tenni

Nyitókép forrása: Getty Images