Trend

Szépítő varázsszer kialvatlan anyukáknak

Ha nem is egy pálcaintésre, de 10-15 perc alatt látványosan kisimultabbá, üdébbé tehetik a szemkörnyéket a speciális textil- és hidrogél maszkok.
2023. Május 20.
Fiatal nő mosolyog hidrogél szemkrönyékápoló tapasszal
Fotó: Getty Images

Vannak olyan reggelek, amikor arra sincs esély, hogy nyugodtan megidd a kávét, hát még hogy 10-15 percre elvonulj relaxálni egy uborkakarikával a szemeden, hogy ne tűnj olyan fáradtnak. Na ilyen helyzetekre tökéletesek a textil szemmaszkok: a szérummal átitatott lapocskák nagyon hatékonyan töltik fel nedvességgel a bőrt, ezáltal segítenek az apró ráncok kisimításában, a sötét karikák halványításában. Készülődés közben nyugodtan viselheted őket, a helyükön maradnak és végzik a dolgukat, amíg te a reggeli teendőket intézed. Az élénkítő, keringésserkentő hatóanyagokat tartalmazó maszkok a duzzanat, puffadtság ellen is bevethetők. Ha pedig mondjuk hétvégén jut 15 perced magadra, egy hidrogéles verzióval a szemed alatt lepihenve még extrább lehet a hatás.

Amíg nem tudod úgy igazán kialudni magad, az alábbi tapaszok sokat segíthetnek a fáradtság jeleinek mérséklésében. A cikk a galéria után folytatódik.

Garnier Skin Naturals Hyaluronic Kryo Jelly szemkörnyékápoló tapasz
9 fotó megtekintése

Miért olyan hatékony?

Egy kicsit elmagyarázzuk, miért jobb egy ilyen maszk annál, mintha csak simán bekrémeznéd a szemed alatti területet.

  • Ezek a tapaszok olyan szérumokkal vannak átitatva, amelyek nagy koncentrációban tartalmazzák a hidratáló, élénkítő, fiatalító összetevőket.
  • A folyékony formula nagyon könnyen felszívódik.
  • A tapasz enyhe nyomóhatása még inkább segíti az összetevők hasznosulását.
  • Jó érzés, hogy a reggeli rohanásban is tudsz tenni magadért.
  • Ha éjszakára a hűtőbe teszed a maszkot, még hatékonyabb lehet a szem körüli duzzanat mérséklésében.
  • Ugyanez igaz, ha a hatóidő lejárta után a bőrön maradt szérumot finoman bemasszírozod a bőrbe. Ha a ráncok mérséklése a cél, a szem alatt kívülről befelé, a szemöldök fölött belülről kifelé haladva körözz a gyűrűsujjaddal a szemed körül. Ha a duzzanatot szeretnéd csökkenteni, a szem alatt belülről kifelé masszírozz.
    Képes kapcsolódó cikkek: 5 trükk, ha csak 5 perced van sminkelniTörlésSzerkesztés