Trend

A legjobb korrektortrükkök kialvatlan anyukáknak

Még ha a kávé fel is pörget egy álmos reggelen, a szemed alatti sötét karikákon nem segít. A korrektor viszont igen – feltéve, hogy ügyesen használod!
2022. November 15.
Korrektor smink kialvatlan anyukáknak karikás szemre
Getty Images

Ha van egy jól passzoló árnyalatú korrektorod, pár mozdulattal annyit csalhatsz vele, mintha egy-két órával többet tudtál volna alvásra szánni. Hosszú távon persze az lenne jó, ha kipihennéd magad, és nem a fáradtság nyomait igyekeznél eltüntetni, de lehetséges, hogy erről a babádnak, gyerekednek, főnöködnek és egyéb stresszfaktoroknak nem szólt senki. Addig is, amíg összejön végre egy jó nagy alvás, trükközz egy kicsit a korrektoroddal! Ha az alábbi szabályokat és tippeket megfogadod, szinte láthatatlan lesz a végeredmény.

Színre színt

Bizony, úgy kezdtük, hogy jól passzoló árnyalatú korrektorra van szükség. Na de ez pontosan mit is jelent? Ha a szemed alatti sötét karikákat szeretnéd eltüntetni, akkor a bőrszínednél eggyel világosabb árnyalattal lesz a legszebb a végeremény. De csak egyetlen árnyalat lehet az eltérés! A világosabb szín élénkebbé teszi a szemedet, ellensúlyozza a beesett, árkos terület szürkeségét. Ha kékes vagy lilás a bőr a szemed alatt, semmiképp ne tegyél rá sárgás árnyalatú korrektort, mert attól élettelennek fog hatni, és ugye pont nem ez a célod. Teljesen natúr, semleges, vagy nagyon enyhén rózsaszínes verzióval nem lőhetsz mellé.

Kezdj hidratálással!

Először is, igyál meg egy nagy pohár vizet – a szem alatti sötét karikákon gyakran sokat ront a nem megfelelő folyadékbevitel. Aztán krémezd be az arcodat, és tegyél fel szemkörnyékápolót is. Nagyon jó, ha élénkítő hatásút, például koffeintartalmút választasz, ez a hatóanyag serkenti a szem alatti terület vérkeringését, ezzel élettelibbé téve a bőrt. Várd meg, amíg teljesen beszívódik, addig csinálj valami mást, majd erre vidd fel a korrektort – sokkal könnyebb lesz így eldolgozni, tartósabb lesz, és kevésbé látható még órák múlva is.

Ha nálad a kialvatlanság nem sötét karikákat, hanem szem alatti duzzanatot okoz, akkor nem a korrektor lesz ellene a megfelelő fegyver. Főleg akkor nem, ha világos: csak még jobban felhívja a figyelmet az ödémás területre. Egy kis masszázzsal, keringésfokozó szemkörnyékápolóval sokkal jobb hatást tudsz elérni!

Csak egy keveset!

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy vastag réteg korrektorral akarod elfedni a sötét karikákat. Cseppet sem hat természetesnek, ahogy mosolyogsz és beszélsz, szinte azonnal elkezd „megrepedezni”, és beleül az apró ráncokba. Először csak egy nagyon vékony réteget vigyél fel, alaposan dolgozd el, majd ha úgy ítéled, hogy még egy kis fedés jól jönne, tegyél fel belőle még egy keveset. Ne ess túlzásba, mert azzal nem javítasz, hanem rontasz a helyzeten.

Elő az ecsettel!

Ha a mennyiséget kell szabályozni, jó, ha ecsettel dolgozol. Precízebben tudsz vele haladni a hajlatokban. Ha sietsz, és csak ujjal felpaskolod a terméket, akkor is figyelj arra, hogy a lehető legjobban vékonyítsd el, dolgozd be, ne maradjon sehol vastag réteg. És sose a bőrt húzva, feszítve „kenegesd” a korrektort, hanem gyengéden paskold-nyomkodd bele a bőrödbe.

A folyékony a leggyorsabb

Ha a reggeleid nem a kényelmes készülődésről szólnak, akkor a legjobban egy folyékony korrektorral jársz. A szilárdabb textúrájú, „vastagabb” állagú termékek általában jobban fednek, de jóval nehezebb őket eldolgozni, ráadásul a bennük lévő nagyobb mennyiségű pigmentnek és púderanyagnak köszönhetően jobban beülnek a szem körüli apró ráncocskákba. Tartsd észben: nem tökéletes fedésre van szükséged, csak egy kis optikai csalásra, hogy frissebbnek tűnj.

Remekül használható folyékony korrektorokat gyűjtöttünk, össze, nézd meg őket! A cikk a galéria után folytatódik.

7 fotó megtekintése

A legjobb korrektortrükkök kialvatlan anyukáknak

Fotó megosztása:

Alul-felül fix

Ha fested a szemedet, tegyél egy pici korrektort a felső szemhéjadra is: nagyon jó alapot képezel így a szemhéjpúdernek, sokkal tartósabb lesz, nehezebben pereg le. Az alsó szemhéjon viszont ne dolgozd fel a korrektort egészen a pillasor aljáig, mert ott tud a leglátványosabban összegyűlni a felesleg. Egy kicsit lejjebb érjen véget, ott jobban el is tudod simítgatni akár az ujjaddal is (használd hozzá a gyűrűsujjadat!)

Nem kell a púder

A szem körüli területet ritkán púderezik még a legnagyobb sminkmesterek is. Ezen a részen ez nem jó módszer a smink fixálására, mert bármi, ami be tud ülni az apró ráncokba, az bizony össze is gyűlik ott pár óra múlva, és abszolút láthatóvá teszi még azt is, amit egyébként alig vennének észre. Persze ha olyan szerencsés vagy, hogy még egyetlen ráncod sincs a szemed körül, akkor mehet a púder, de egyébként inkább ne. A nap folyamán, ha javítani kell a korrektort a szemed alatt, azt egy-két ujjmozdulattal meg tudod tenni – de ha lepúderezted, akkor már nem lesz ilyen egyszerű a korrekció.

Nyitókép forrása: Getty Images