Trend

Szupergyors trükkök karikás szemekre

Megint (még mindig) keveset hagyott aludni a babád vagy kisgyereked, és hatalmas karikák éktelenkednek reggel a szemed alatt? Pár perc alatt javíthatsz a helyzeten.
2022. December 02.
karikás szem, szupergyors trükk anyukáknak
Fotó: Getty Images

Persze az elegendő pihenést nem pótolhatja semmilyen szépségtrükk, de ha szeretnél egy keveset alvós éjszaka után a lehető legkevésbé fáradtnak látszani, ezeket az egyszerű trükköket érdemes bevetni.

1. Hidratálj!

Egy kis szemkörnyékápoló mindenképp javít a karikás szem állapotán. Nem kell csodát várni tőle, de a vékony, érzékeny bőr hidratálása segít, hogy élénkebb legyen a terület vérkeringése, és a szemkörnyék ettől kevésbé tűnik száraznak, fakónak. Hialuronsav- vagy koffeintartalmú is jó választás lehet.

2. Masszírozz!

Még hatékonyabb, ha az a szemkörnyékápoló egy pici masszázzsal párosul. Nem kell nagy dologra gondolni: a gyűrűsujj begyével finom, körkörös, csúsztató mozdulatokkal kell átmasszírozni a területet a szem alatt kívülről befelé, a szemhéjon belülről kifelé irányítva.

3. Golyózd ki!

A golyós applikátorral ellátott szemkörnyékápolók fokozzák a masszázs hatékonyságát: a hűvös fémgolyó segít elvezetni a felesleges folyadékot, élénkíteni a vérkeringést, csökkenteni a puffadtságot és világosítani a karikákat.

4. Hideget rá!

Ha van rá idő – és energia – a reggeli káoszban, érdemes a szemkörnyékápolót 15-20 percre betenni a hűtőbe, és úgy vinni fel, kellemesebb érzés használni.

AMIT NE

Ezeket a hibákat nem érdemes elkövetni, mert csak ronthatunk vele a karikás szem állapotán.

Erőteljes dörzsölés

Citromleves DIY recept

Jégkockás dörzsölés

Túl sok korrektor

Lepúderezett korrektor

Túl sok alapozó

 

5. Fel a filtert!

A kifőzött majd lehűtött zöld- vagy fekete teás filter a szemre régi, de jól működő szépségtrükk. A tea tele van élénkítő és antioxidáns hatóanyagokkal, finoman képes élénkíteni a szemkörnyéket. Arra érdemes figyelni, hogy ne a fagyasztóban, csak a hűtőben hűtsük, a szem körüli érzékeny bőrnek a jeges kezelés kicsit sok lehet (ezért nem ajánlott mindenkinek a jégkockás masszírozás sem).

6. Uborkát rá?

Szinte mindenkinek ajánlották már, hogy a puffadt, karikás szemére tegyen hideg uborkakarikát. Ami működhet is, hiszen a hideg, nedves uborka hasonlóan hathat, mint bármilyen hideg kezelés, ám az uborka gyakori használat esetén száríthatja a szemkörnyék vékony bőrét.

7. Nyomás alatt

Ha csak 1-2 perc jut a házi kozmetikázásra reggel, akkor a hűtőben lehűtött kanál finom nyomással a szemkörnyékre helyezve is látványos hatást hozhat. Ha van egy kicsit több idő, lehűthető gélmaszkkal érdemes próbálkozni, elég látványosan üdébbé tudja varázsolni a szemkörnyéket.

8. Görgetve

Akinek van görgős rózsakvarc, jáde vagy más féldrágakőből készült masszírozója, ez egy remek alkalom, hogy bevesse. Finoman, a szem alatt kívülről befelé (kivéve, ha puffadt a szem alatti rész, mert akkor belülről kifelé), lassú, de határozott mozdulatokkal érdemes néhányszor végiggörgetni a kisebb görgőt – de csak miután felkerült a szemkörnyékápoló. Ha marad még 1-2 perc, az arcot is át lehet masszírozni belülről kifelé, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal – szépen élénkíti a bőrt. A szemöldököt is érdemes átgörgetni, nagyon jó feszültségoldó hatása van.

9. Rózsás álmokat!

Aki használ rózsavizet vagy rózsavizes arcpermetet, az kipróbálhatja, hogy átitat vele egy vattakorongot és néhány percre a szemhéjára helyezi: hidratálja, tonizálja és élénkíti a szemkörnyéket.

10. Víz, víz, víz!

Nem csak a bőr hidratálása nagyon fontos, az egész szervezet hidratáltságára is oda kell figyelni. Mind a táskás, mind a karikás szem hátterében állhat a nem megfelelő folyadékfogyasztás. Egy nagy pohár víz legyen az egyik első teendő, ha ezen javítani szeretnénk. Nap közben pedig a mérsékelt sófogyasztás segíthet a helyzet rendezésében.

Nyitókép forrása: Getty Images