Trend

5 TikTok-trükk, hogy könnyebb legyen az ágyazás

Lehet kevésbé macerás az ágyneműcsere vagy az ágy bevetése – szuper TikTok-trükköket mutatunk.
2023. Április 09.
fiatal nő ágyaz a hláószobában
Fotó: Getty Images

A lakást rendben tartani nem mindig egyszerű feladat. A hálószoba ugyan általában kevésbé van szem előtt, mégis a legtöbben szeretjük, ha itt minden a helyén és tisztaság van, sokkal jobb érzés ugyanis így lepihenni a fárasztó mindennapok után. Az ágy bevetése ráadásul sokkal fontosabb, mint sokan gondolnák, a tisztaság, a rend és a reggeli motiváció szempontjából is. A bevetett, letakart ágynemű kevésbé porosodik, az ágyazás remek napindító rituálé, ami nem csak segít összeszedettebbé válni, de új szokások kiépítésének alapja is lehet. A Good Housekeeping cikke szerint a reggeli beágyazás hozzájárulhat a napközbeni produktivitáshoz, általános jóllét érzéséhez és a mindennapok szervezettségéhez. A szépen elrendezett ágy ráadásul sokkal jobb összképet ad a szobának. Szóval rengeteg ok van, amiért nem érdemes kihagyni a beágyazást, és megéri rendszeresen friss ágyneműt húzni. Hogy hogyan lehet mindezt könnyebben, rövidebb idő alatt elvégezni? Ehhez gyűjtöttünk ötletes trükköket.

1. Lepedőcsere szupergyorsan

A lepedő macerás betűrögetése sokkal egyszerűbb lehet egy fakanál segítségével. Akinek hosszabb vagy épp gyengébb körme van, annak megváltás lehet ez a trükk, nem kell attól tartani, hogy a szűk helyre nyúlkálás közben letörik vagy sérül a köröm.

2. Trükkös tárolás

Ha te is gyakran keresgéled a szekrényben az egymáshoz passzoló ágyneműdarabokat, itt a megváltás: hajtogasd a párnahuzatba mosás után az egész szettet, és amikor szükség van rá, egyszerűen előveszed az egészet együtt, és mehet is a felhúzás.

3. Minden simán megy!

Szereted, ha nem csak úgy lóg az ágytakaró, hanem csodásan illeszkedik a matracra, mint a szállodákban? Így hajtogasd, hogy tökéletesen simán mutasson, és ne legyen sok gondod vele! Rendmániásoknak rendkívül jól jöhet, és tényleg nem tart sokáig!

@mywellihousedecor When making the bed is the first task in the morning 😏… then a nap ✌🏻#bollandbranch #beddinghack #bedroomcheck #bedroommakover #hometok ♬ Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral - WZ Beat

4. Huzatolás egyszerűbben

Ha eddig te is a huzatba tuszkoltad majd próbáltad a helyére rázni a paplant, ettől a trükktől odáig leszel: a kifordított, ügyesen felcsavart huzatba csak vissza kell görgetni a belsőt. Tény, hogy tejesen végig kinyitható huzattal működik igazán a trükk, de ha ilyened van, mostantól gyerekjáték lesz a csere.

5. Tökéletes méret

A nem teljesen passzoló méretű párnahuzatot pár mozdulattal úgy hajtogathatod, hogy szuperül illeszkedjen a párnára. Persze meg is varrhatod méretre a huzatot, de addig is, ennél jobb megoldás nem kell.

+1. Hajtogatás megoldva!

Ééés nem maradhat el az igazi mumus, a gumis lepedő hajtogatása sem: ha tudod, melyik sarkát hová kell igazítani, máris ultraegyszerű az egész. De tényleg. Megéri az a plusz fél perc, hogy ne egy begyűrt csomóként végezze az egyébként nagyon hasznos eszköz a szekrényben, ráadásul így sokkal kevesebb helyet is foglal.

@kbhealthco How to fold a fitted sheet. Way easier than it seems! What household task do you want to see next? #tiktokdiy #laundryhack ♬ original sound - Kristina