Trend

Fogyás után megnyúlt bőr: így kezelhető

A várandósság alatt feljött súlyfelesleget leadva előfordulhat, hogy a bőr nem tudja követni a változást. Mit lehet ilyenkor tenni?
2023. Március 10.
plasztikai műtét fogyás után
Fotó: Getty Images

Van, aki egyjegyű számmal megadható mennyiséget hízik a terhesség alatt, és olyan is, aki ennek sokszorosát. Ahogy az sem egyforma, kinek milyen mértékben és tempóban sikerült leadnia a kilókat. A nagyobb súlyfeleslegtől nehezebb megszabadulni, és ilyenkor nem csak a súly jelenthet problémát: a kitágult bőr nem mindig tudja követni a fogyás ütemét. (Ahogy a hízásét sem biztos, hogy tudta, ennek lehetnek az eredményei a striák – de ezek fogyás miatt is megjelenhetnek.) Igazából az egyéni adottságok befolyásolják, mennyire viseli meg a bőrt a hízás illetve fogyás, és azt is, mennyire tud regenerálódni illetve rugalmasan alkalmazkodni.

Ha zavar a fogyás után visszamaradt, megereszkedett bőr, ma már elég sok lehetőséged van. Nem biztos, hogy a plasztika, azaz a felesleges bőr kimetszése, felvarrása az egyetlen lehetőség, de bizonyos bőrmennyiségnél persze csak ez jelenthet megoldást. Enyhébb esetekben azonban a legújabb kozmetológiai kezelések is szép javulást hozhatnak. Egy konzultációt mindenképp megér, hogy eldöntsétek, hatásos lehet-e nálad a következő kezelések valamelyike, esetleg valamilyen más megoldást lenne érdemes keresned.

Zsírbontással együtt

A kezelés: Venus Legacy

Így működik: A pulzáló mágneses mező erejét ötvözi a multipoláris rádiófrekvenciával és a pulzáló vákuummal, amelynek hatására a bőr mélyén megélénkülnek az anyagcsere-folyamatok, a vér- és nyirokkeringés, javul a szövetek oxigenizációja, fokozódik a bőr rugalmasságáért felelős rostok képződése.

Extra: A zsírsejtek mérete is csökken, ennek köszönhető a látványos körméretcsökkenés. A bőr felszíne üdébbé és feszesebbé válik, csökken a cellulit.

(Hattyuesztetika.hu)

Izmot is formál

A kezelés: Maximus TriLipo

Így működik: A rádiófrekvenciás energia felszabadítja a zsírsejtek tartalmát és fokozza a feszességet adó kollagén termelődését. A dinamikus izomaktiválás technológiája pedig ingerli és feszesebbé teszi, tonizálja a bőr alatti izmokat, aminek köszönhetően a test kontúrjai határozottabbá válnak. A felszabadult zsírt a speciális nyirokmasszázs-technika segít eltávolítani.

Extra: A striák állapotában is javulás érhető el a kezelés segítségével, és a narancsbőrt is csökkentheti.

(Royalclinics.hu)

A növények erejével

A kezelés: Bodywrap aromaterápiás testtekercselés

Így működik: A bőrre felvitt és fáslival speciálisan rögzített aromaterápiás hatóanyagok intenzív vérkeringést és vérbőséget idéznek elő a felső kötőszöveti rétegben. Emiatt a mélyebb rétegekben úgynevezett belső hűvösségérzet keletkezik, ami arra serkenti a szervezetet, hogy az energiatartalékok mozgósításával tartsa fenn a hőegyensúlyt. A felesleg csökkentése mellett a módszer a bőr finomítására, a fogyás vagy nyúlás miatt megjelent problémák kezelésére, a lógó bőr feszesebbé tételére is remekül alkalmas.

Extra: Salaktalanító kúrák és súlycsökkentő diéták ideális kiegészítője lehet, egyrészt mert fokozza a méregtelenítést, másrészt pedig mert segít a bőrnek lépést tartani a test méretének csökkenésével.

(heliadszalon.hu)

Hasra, karra, popsira

A kezelés: Thermotightening

Így működik: Fókuszált unipólusú elektromágneses energiát és vákuumot ötvöz, egyszerre feszesíti a bőrt, csökkenti a körméretet, erősíti a kötőszövetet és fokozza a kollagéntermelést. A 4-10 mm mélyen lévő zsírraktárakat is képes elérni. Kimondottan ajánlott a has szülés után megereszkedett bőrére, de makacs cellulitra, petyhüdt felkarra és a fenék alatti lógó redőre is bevethető.

Extra: Bár hat a zsírraktárakra, nem nagy mértékű fogyásra, hanem a bőr feszességének javítására, egyenletesebbé tételére lett kifejlesztve.

(Revitalmed.hu)