Trend

Ezeket a szemöldökszabályokat minden tininek tudnia kéne

Mielőtt nekiesik csipesszel vagy tökéletesre akarja sminkelni, erre a néhány dologra hívd fel a kamaszlányod figyelmét.
2022. November 18.
kamasz szemöldök formázás tükörrel
Getty Images

A szépen formázott szemöldök smink nélkül is élénkebbnek, harmonikusabbnak, trendibbnek mutatja az arcot. Egy elszúrt szemöldök azonban nagyon elkeserítő tud lenni. És bár a legtöbb esetben a hibákból rengeteget lehet tanulni, a szemöldökformázás esetén jó, ha megspórolsz a kamaszodnak néhány keserű tapasztalatot (sok jó pontot gyűjthetsz vele az anya-lánya kapcsolatotokban). A szemöldökkel ugyanis nagyon könnyen mellé lehet nyúlni, elég egy-két rossz mozdulat. Összegyűjtöttük, mi mindent érdemes tudnotok, hogy ne menjen félre a szemöldökformázás.

1. Legyen jó csipesze

Tompa, nem jól érintkező, nehezen összenyomható csipesszel sokkal nehezebb pontosan dolgozni – és a szemöldök esetén néhány feleslegesen kihúzott szál is el tudja rontani az összképet vagy a szimmetriát. Ha a lányod alakítani szeretné a szemöldökét, szerezzetek be egy új, precíz, könnyen használható eszközt, és ne a te régi csipeszedet add oda neki. Amúgy sem könnyű kevés gyakorlattal pont a megfelelő szálakat megtalálni, hát még, ha a csipesz is megnehezíti a dolgát.

2. Középen óvatosan

Magyarázd el neki, hogy ha a két szemöldök között túl sok szálat szed ki, akkor furcsán csodálkozóvá válhat a tekintete. Különösen akkor van meg ennek a kockázata, ha állandóan igazítgatja – minden alkalommal 1-2 szál azt eredményezheti, hogy fokozatosan „távolabb kerülnek” a szemöldökei. Bedobhatod azt is, hogy az unibrow (középen is dús, összenőtt szemöldök) menő, nem kell tökéletesen simára szedegetni ezt a részt.

3. A hossza maradjon

A külső részen sem szabad úgy húzogatni a szálakat, hogy attól jelentősen megrövidüljön a szemöldök, azzal az arc arányai kevésbé harmonikussá válnak.

Alapvető sminkszabályok szemöldökre

– A szín ne legyen túl sötét, a saját szemöldökszínét és a hajszínét is vegye figyelembe.

– Ne legyen egységes – a teljesen egyformára festett, satírozott szemöldök kimondottan természetellenes. Ne a bőrt fesse egyenletesre, hanem a ceruzával vonalkázzon, vagy a szálakat színezze spirálos kefével.

– Fésülje jól: szép összhatást érhet el, ha először felfelé fésüli a szálakat, árnyalja , ahol esetleg egyenetlen, irányba fésüli, majd ha még kell, korrigálja.

– Ne akarja átrajzolni! A jó szemöldöksmink csak kiemeli, korrigálja és hangsúlyozza az alapvonalat.

4. Inkább alul

A szemöldök felső ívét nem célszerű nagyon megváltoztatni. Csak a nagyon látható, kósza szálaktól érdemes óvatosan megszabadulni, de ha esetleg vékonyítani is kell, az semmiképp ne felülről történjen. Ez az ív nagyon fontos a szemöldök természetes alapkarakterének meghatározásában. Ha ebbe nagyon belenyúl, abszolút természetellenes lehet tőle az összkép.

5. Lépjen hátra

Hogy mindent lásson, jó, ha természetes fényben fog neki a szemöldökformázásnak, de nagyítós tükörre nincs igazából szükség. Azzal csak azt éritek el, hogy minden egyes, kicsit is feleslegesnek látszó szálat ki akar majd húzni, ez pedig egyenes út a túlszedéshez. Jó, ha időnként hátralép és messzebbről megszemléli az aktuális helyzetet – így könnyebben lehet érzékelni, ha kezd túl sok lenni a formázásból. Nem kell tökéletes szimmetriára törekedni, a természetes összhatás sokkal fontosabb.

6. Csak egy keveset

Nézegessetek akár a neten sztárokat félresikerült szemöldökkel: segíthet megérteni, hogy a természetes ív drasztikus megváltoztatása mennyire katasztrofális eredményhez vezethet. Még ha valami látványosat és szupermenőt szeretne is, ne a szemöldökével akarjon hatalmasat villantani, mert ha elszúrja a formázást, akkor hónapokig bánni fogja. Egy pici igazítás, letisztázás bőven elég, ennél többet maximum sminkkel variáljon (de az extralátványos, messziről ordító változás így sem lesz harmonikus vagy természetes).

Ha menő és praktikus ajándékot keresel a kamaszlányodnak, meglepheted egy fésűs szemöldökceruzával. A cikk a galéria után folytatódik.

6 fotó megtekintése

Ezeket a szemöldökszabályokat minden tininek tudnia kéne

Fotó megosztása:

7. Figyelje az alapkaraktert

Jó, ha kicsit megvizsgálja az arcát tudatosan, arra koncentrálva, hogy megismerje, beazonosítsa a legtipikusabb vonásait. Akár nézzétek meg együtt, hogy inkább íves vagy inkább szögletes, lágy vagy inkább keményebb vonalú a szemöldökének az alapkaraktere. Ha ez megvan, az legyen a cél, hogy ezt finomítsa, picit formálja, de ne akarja alapvetően átalakítani. Mert ha ez történik, mondjuk a szép íves szemöldökéből szögleteset akar formázni, a végeredmény olyan lesz, mintha „csak úgy” odafestették volna az arcára, nem lesz harmóniában a pofija többi vonásával.

Nyitókép forrása: Getty Images