Trend

Igazi anya-lánya kozmetikum: micellás víz

Alapvetően nagyon másféle kozmetikumok valók az anyukák és a kamaszlányaik bőrére. De egy jól kiválasztott micellás víz mindkettőjüknek tökéletes lehet!
2022. December 13.
bőrápolás, arctisztítás, micellás víz, anya-lánya kozmetikum
A micellás víz rendkívül praktikus arctisztító (Fotó: Getty Images)

Az egyik legfontosabb dolog, amire meg kell tanítani a tiniket, az az alapos arctisztítás. Ez kiemelt fontosságú egyrészt azért, mert ilyenkor zsírosabbá, problémásabbá válhat a kamaszok bőre, másrészt mert a lányoknál a sminkelés is bekerül a képbe. A kicsiknek elég lehet tiszta vízzel, esetleg, ha szükséges, a kíméletes gyerek fürdetővel arcot mosni, ám amikor a bőr már zsírosodik és smink is kerül rá, ennyivel nem lehet megfelelően megtisztítani.

Micsoda mágia

A micellás víz egy nagyon jó kezdeti lépés lehet, mert könnyű használni, rendkívül hatékony, és akár a fiúknak is beválhat. A lényege: ezek a termékek vizes oldatban micellákat tartalmaznak. Ezek olyan apró részecskék, amelyek magukhoz vonzzák a szennyeződéseket és körbeölelik őket – így már könnyebben letörölhetők a bőrről. Az olajos szennyeződések, sminkmaradványok ugyanis alapvetően taszítják a vizet, ezért nehéz csak úgy leöblíteni őket. A micellákkal körbevéve azonban könnyedén le lehet mosni.

Szuper termékeket gyűjtöttünk össze, amelyeket a családban bárki használhat. A cikk a galéria után folytatódik.

8 fotó megtekintése

Igazi anya-lánya kozmetikum: micellás víz

Fotó megosztása:

Mindentudó micella?

Tehát víz használata nélkül is tökéletes tisztítást lehet elérni? Igen is, meg nem is. A micellás oldatok tényleg néhány mozdulattal nagyon hatékonyan eltávolítják a szennyeződéseket, bizonyos típusok a vízálló sminket is játszva leoldják. Ám azért egyrészt azért marad valamennyi a vízből a bőrön, amit azoknak, akiknek különösen érzékeny a bőrük, érdemes vízzel leöblíteniük. Másrészt aki erősen sminkel, annak azért időről időre ajánlott a dupla tiszítást elvégeznie: olajos vagy kétfázisú lemosóval oldani fel a sminket, majd habzó, géles vagy tejes lemosóval távolítani el mindent, ami felesleges. Utána jöhet még egy kis tonik, hogy a bőr pH-értéke visszaálljon a normál szintre.

Válasszunk okosan

Mára már a micellás vizek egész arzenáljából lehet választani, a nagy klasszikusok mellett megjelentek a specializáltabb, különböző bőrtípusok és bőrállapotok igényeire kifejlesztett változatok. Ha egy egyszerű, normál vagy érzékeny bőrre való verzió mellett döntünk, azt bátran használhatja mindenki a családból – igen, a fiúk is! Nagyon fontos, hogy az ő bőrük is alaposan meg legyen tisztítva, főleg, ha például rendszeresen sportolnak. A micellás vizes áttörlés egy elég könnyen megoldható, maceramentes művelet, nem olyan nehéz rábeszélni őket.

És lehet mindenkinek sajátja is, zsíros, érett vagy épp száraz bőrre ajánlott verziók között is keresgélhetünk. A lényeg: arctisztítás nélkül senki ne menjen aludni!

Nyitókép forrása: Getty Images