Trend

A legjobb sminkvideók kisgyerekes anyukáknak

Ha pici gyereked van, lehet, hogy a sminkelés hátrébb került a fontossági listán. És amikor mégis belevágnál, akkor sincs könnyű dolgod. Jöjjön egy kis szívmelengető inspiráció.
2023. Szeptember 26.
anyuka sminkel ölében kisgyerekkel
Fotó: Getty Images

Egy totyogós, járni tanuló kicsi vagy egy aktív kúszó-mászó mellett nem egyszerű a reggeli készülődés. Épp elég a szükséges dolgokat összekészíteni, a gyereke(ke)t a megfelelő ruhákba belegyömöszölni – milyen szuper lenne, ha még a sminkelés is beleférne… De mégis hogyan? Ha tudod másra bízni a gyerkőcöt, akkor egyszerűbben megoldható úgy is, ha csak pár perced van rá mindössze – ebben a cikkben szuper ötleteket találsz hozzá. De ha te vigyázol rá, akkor bizony úgy kell megoldanod az arcfestést, hogy őt is szemmel tartod közben. Mutatunk néhány szuperügyes anyukát, akik csodás szépítő sminket varázsoltak maguknak a babájukkal a kezükben, ölükben, közelükben. Inspiráció vagy csak egy kis mosolygás, jöhet?

Villámgyors szépülés

Török Móni sminkesnek a kisfia segít, hogy az anyukája még szebb legyen: Móni egy egyszerű villámsminket készít el mindössze 4 termék használatával. Egy könnyű fedésű alapozó, barna szemceruza ecsettel elsatírozva, gyors szempillaspirálozás meg egy kis krémes arcpír (az ajakápoló a komfortérzetet adó extra), és kész is az üde hatású, természetes makeup!

Egyetlen perc alatt?

Ugyan ez a videó címe, de azért valószínűleg kicsit több idő kell ennek az ügyes sminknek az elkészítéséhez, ha nem is sokkal. Főleg, ha egy hordozóban pocakra kötött kis mosolyka is besegít. Korrektorozás után a stratégiai pontokra felvitt alapozó meggyorsítja a műveletet, az enyhén fénylő szemfesték üdeséget ad a tekintetnek (a puha ecset pedig megkacagtatja a babát). Szempillaspirálozásnál koncentrálni kell, ha ficereg a gyerkőc, pirosítóból kéremeset érdemes használni: üdébb a hatása és könnyebb eldolgozni. A tusvonalhúzás még baba nélkül sem mindig könnyű, ezt javasoljuk kihagyni, ha sietsz, tedd fel inkább a sminkre a koronát egy üde árnyalatú szájfénnyel.

@saraplustwins

1 min makeup with baby 🫡 & taste test

♬ Somewhere Only We Know - ~Barbie Movies~

Egy neked, egy nekem

Ha nyugodtabb természetű és még pici a babád, mint Sofiia Manakováé ebben a videóben, akkor a sminkcuccaid eléggé leköthetik ahhoz, hogy feldobj egy gyors szépítő makeupot. A nehézség, hogy a picit még meg kell tartani az ülő helyzetben – na de egy gyakorló anyának ez nem gond. Kezdésnek egy kis korrektor, amíg a picur eljátszik az ecsettel. Jöhet egy kis pirosító vagy bronzer, amint visszaadja, addig nem baj, ha kicsit megcsócsálja a szempillaspirált. De csak amíg te be nem veted a szemöldökigazítás után. Egyszerű, vagy legalábbis annak látszik.

Krémes ragyogás

Ha már nagyobb a gyerek és ügyesen tesz-vesz körülötted, akkor könnyebb a helyzet – ha épp együttműködő kedvében van. Ez a csodás smink is 5 perc alatt és csupa krémes állagú termékkel készült: az alapozó, a bronzer, a pír, a highlighter mind stick kiszerelésű, és gyönyörű üde fényt adnak a bőrnek anélkül, hogy zavaróan csillogó lenne tőle.

Ötperces varázslat

Mindössze egyetlen palettát használt Sanne, a Road to Rainbow Instagram-oldal vloggere ehhez az egyszerű és hangulatos sminkhez – miközben beteg kislánya végig a karján ült érdeklődve. Egy kis kontúrozással kezdte: a kiemelendő helyekre világosabb, az árnyékolandókra sötétebb krémet vitt fel, majd ecsettel láthatatlanul összedolgozta. Erre jött az üde árnyalatú pirosító. A szempillaspirálozás és a rúzsozás ugyan nincs a videóban, de attól lesz teljes az összkép.