Trend

5 egyszerű sminktrükk, ha fáradtnak látszol

Alig aludtál, de nem szeretnéd, ha ez meglátszódna rajtad? A megfelelő sminktrükkök sokat segíthetnek.
2023. Szeptember 11.
fiatal nő sminkel szempillaspirált használ
Fotó: Getty Images

Karikás szem, szürkés bőr, beesett arc – ha ügyesen sminkelsz, nem látszik meg rajtad a fáradtság. A lényeg, hogy ne a mennyiségre, hanem a minőségre menj: nem attól nézel ki jobban, ha vastagon lealapozod-kifested magad. Hanem attól, hogy a megfelelő színeket, textúrákat, termékeket használod épp csak olyan mennyiségben, hogy eltereld a figyelmet a kialvatlan arcodról.

1. Hidratálás extrán

Ha az arcod fáradt, sápadt, akkor a megfelelő hidratálás sokat segíthet. Moss arcot, majd vigyél fel könnyű hidratáló szérumot és/vagy hidratáló krémet. Egy picit többet, mint szoktál, és egy kicsit tovább masszírozd be. Nem kell erősen, de a szokásosnál lehetnek egy picit intenzívebbek a nyomó-simító mozdulatok. Ettől a bőröd hidratáltabb, teltebb, puhább és élettelibb árnyalatú lesz.

2. Fénytrükk

Ha van folyékony highlightered vagy fényvisszaverő szemcséket tartalmazó szérumod, hidratálód, abból mindenképp vigyél fel. Tehetsz belőle picit az alapozódba vagy a színezett hidratálódba – szép, enyhe fénye lesz tőle. Semmiből nem kell sok, főleg, mivel már előzőleg szépen hidratáltad a bőröd. Nem a fedés a lényeg, hanem az optikai illúzió: a fényhatás kevésbé láthatónak mutatja az árkokat, karikákat, ráncokat.

3. Szempillajáték

A fáradt szemekre válassz barna szempillaspirált, ha van. Lágyabb tőle a tekintet és kevésbé feltűnő a fáradtság. Ha nincs ilyened, kipróbálhatod, hogy a fekete festékkel csak a felső pillasort spirálozod – így kevésbé sötét az alsó része a szemnek, és nem kap hangsúlyt a szem alatti sötétebb, árkos rész (ha teszel fel korrektort ide, akkor csak nagyon vékonyan!). Ha van szempillagöndörítőd, használd – nyitottabbá teszi a tekintete. Ha nincs, a spirálkefével igazgasd úgy a pilláidat, hogy kifelé és felfelé göndörödjenek.

fiatal nő szempillát fest

Fotó: Getty Images

4. Krémes-fényes

A por állagú termékek, főképp az egész arcon használt púder ráerősíthetnek az arcod fakóságára. Semmiképp ne púderezd az arcod, de ha lehet, pirosítóból és bronzosítóból vagy szemhéjfestékből is inkább krémeset használj. Ha nincs ilyened, tehetsz fel rúzst vagy színezett ajakápolót pírnak és akár a szemhéjadra is. A krémes, enyhén fénylő textúrák az arcnak is üdeséget adnak.

5. Rúzsvarázs

Vékony, alig látható alapozás, egy réteg festék a felső pillákra és szép élénk rúzs: máris sokat tettél azért, hogy ne kimerültnek, hanem összeszedettnek és frissnek mutasd magad. A fényes jobb választás mint a matt, a barnás, narancsos és a gyöngyházas sem jó választás. Életteli pink, vidám korall, rózsaszínes piros, égő vörös – olyat válassz, amitől csinosnak és vagánynak látod magad.

Fontos, hogy ne told túl, ne akard „levakolni” a fáradtság nyomait. (Attól igazából csak feltűnőbb lesz.) Nem katasztrófa, ha nem sikerül eltüntetni azt, hogy nem vagy a topon – mindenkinek vannak ilyen napjai. Ha van kedved (és időd), sminkelj, öltözz fel csinosan, fújd magadra a kedvenc parfümödet – ha nem fér bele, vagy semmi kedved hozzá, az is oké. Drukkolunk, hogy a következő éjjel több alvás jusson.