Trend

A legjobb szempillaspirálok, amelyek egész nap bírják a strapát

Játszóterezés, csepergő eső, kirándulás, hosszas altatás, könnyezve nevetés – egy anyuka szempillaspiráljának sok mindent ki kell bírnia! Tartós és kíméletes termékeket ajánlunk.
2023. Február 07.
anya kislányával sminkel fürdőszobában
Egy jó szempillaspirálban egész nap meg lehet bízni (Fotó: Getty Images)

Ha csak egy extragyors sminkre van idő, a szempillapsirál az, ami a legtöbbeknek nem maradhat el. Nem véletlen, hisz pár mozdulattal hangsúlyosabb lesz tőle a szem, élénkebb az arc, kevésbé fáradt az összkép. Ám ahhoz, hogy ez a szépítő hatás hosszan megmaradjon, nagyon nem mindegy, milyen spirált választasz. Persze, dúsítson, hosszabbítson, legyen csodás színe – de talán a legfontosabb, hogy legyen tartós! Mert ha egy kis pára, pici izzadás, egy-egy óvatlan szemdörzsölés hatására fekete foltot hagy a szemed alatt, az nagyon nem lesz jó hosszú távon. Kinek van arra ideje, energiája, hogy mondjuk a játszótéren a szempillaspirálját ellenőrizze?!? Ha tartós verziót választasz, jóval kevesebbet kell emiatt aggódnod!

Tartós vagy vízálló?

Menjünk akkor biztosra, legyen vízálló, mindent kibíró az a spirál – gondolhatnád. Pedig a hétköznapokban vízálló szempillaspirált használni nagyon nagy hiba, egyetlen sminkes sem ajánlaná ezt. Ha jó minőségű, akkor nem szárítja ki a pillákat, de sajnos akadnak olyan tartós termékek is, amelyek gyengítik, dehidratálják a szálakat. De a nagyobb gond az, hogy ezeket valóban nehéz eltávolítani. Vízzel, egyszerű habzó lemosóval, tejjel ez nem igazán fog sikerülni, maximum ledörgölni lehet velük a festéket. És a mindennapos erőteljes dörzsölés, tisztogatás nagyon nem tesz jót a szempilláknak, és a szemkörnyék érzékeny bőrének sem. Csakis kétfázisú, olajos komponenst is tartalmazó lemosóval szabad nekiállni, és azzal is csak óvatosan. Összességében a mindennapos macerát nem éri meg a vízálló spirál. Főleg, hogy van egy kategória, amit pont ezért találtak ki: a tartós vagy szupertartós szempillaspirál. Nem vízálló, de csak nagyon kevéssé kenődik vagy maszatolódik el a nap végére, egy pici esőtől, egy kis szundítástól az alvó baba mellett még a helyén marad. Az eltávolításhoz jó, ha kétfázisú lemosót használsz, de ha ez épp nincs, meleg víz és bármilyen arctisztító jó lesz, dörgölnöd sem kell!

Szuper tartós spirálokat válogattunk, találd meg a kedvenced! A galéria után pedig jön még néhány hasznos tipp a sminklemosáshoz.

LOréal Paris Mega Volume Collagene 24H Extra Black szempillaspirál
7 fotó megtekintése
LOréal Paris Mega Volume Collagene 24H Extra Black szempillaspirál

A legjobb szempillaspirálok, amelyek egész nap bírják a strapát

LOréal Paris Mega Volume Collagene 24H Extra Black szempillaspirál
Bourjois Healthy Mix Clean szempillaspirál
Avon Legendary Length szempillaspirál
Lancome Lash Idole szempillaspirál
Alverde 12h Long Stay szempillaspirál
Mádara Deep Matter Bold Volume szempillaspirál
Dr Irena Eris Extreme Volume szempillaspirál
Fotó megosztása:

Tökéletes tisztítás

A szemsmink lemosásakor az alábbi lépéseket érdemes követni. Így az extra ráncok kialakulása, a bőr irritálódása és a pillák ritkulása is elkerülhető.

  1. Vattakorongra bőven csepegtess kétfázisú sminklemosót. Jó minőségű, vízálló smink lemosására ajánlott micellás víz is jó lehet.
  2. A vattakorongot helyezd a szemhéjdara, és várj egy kicsit, hogy átitassa és feloldja a festéket a pillákon.
  3. Lassú, egyenletes, a pillák irányát követő mozdulatokkal finoman törölgesd le a szálakról a festéket. Ide-oda dörgölni vagy erősen húzni a bőrt tilos.
  4. Ha sok volt a festék és a vette nagyon elszíneződött, egy új, tiszta koronggal fejezd be a lemosást.
  5. Ezután használd a szokásos, bevált arclemosódat az egész pofidon.

Nyitókép forrása: Getty Images