Gyerek

Két hasznos tipp, amivel gyorsabban puhulhat a nektarin

A nyár egyik ízletes gyümölcse – de sajnos gyakran még elég kemény vásárlás után. A következő tippek segíthetnek, hogy gyorsabban megpuhuljon.
2024. Augusztus 21.

Kedvelt nyári csonthéjas gyümölcs a nektarin, amit gyakran kopaszbarack néven is emlegetnek, mert az őszibarackkal ellentétben nem pihés. Remek A- és C-vitamin forrás ez a gyümölcs, ami káliumot is tartalmaz és rostdús. Emellett gazdag antioxidánsokban, köztük E-vitaminban és flavonoidokban is, írja a health.com.

(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Ahogy azt a Rizikomter élelmiszeripari trendekkel, kockázatfigyelési hírekkel foglalkozó oldal is írja Facebook-bejegyzésében, sokan azért nem szokták kedvelni ezt a gyümölcsöt, mert az őszibarackhoz képest gyakran túl kemény. A posztban azonban megosztottak két hasznos tippet, ami segítheti az érést, gyorsabban megpuhítani a nektarinokat.

„A nektarin – az almához és néhány más gyümölcs- és zöldségféléhez hasonlóan – etiléngázt termel, ezért ha papírzacskóba tesszük, gyorsabban fog beérni” – javasolják az egyik módszert. Szintén emiatt az ok miatt célszerű a bejegyzés szerint az éretlen nektarint alma mellett tárolni, mert az alma által kibocsátott etiléntől hamarabb megérik.

A Rizikometer emellett arra is ad egy ötletet, ha éppen ellenkezőleg túlérett nektarint vásároltunk. A poszt szerint ilyenkor „a legjobb azt – lehetőleg zárt edényben – hűtőszekrénybe tenni, mert úgy akár 10 napig is eláll”.