Gyerek

Ezért szoktasd rá az egész családot az almaevésre!

Mivel hagyományosan az alma az első étel, amivel a baba megismerkedik, így szinte mondhatni, hogy ez a gyümölcs tényleg végigkíséri a táplálkozásunkat. Finom íze mellett még számos meglepő tulajdonsága is van.
2016. Október 07.

Most felsorolunk még több érvet az alma mellett, hogy miért is érdemes az egész családnak rendszeresen fogyasztania!

És a fogadat is tisztítja!

Biztos jártál már úgy, hogy evés után maradt némi ételmaradék a fogaid között, vagy csak benne maradt a kaja íze a szádban. Ha nincs időd étkezés után fogat mosni, egyél egy almát, ami kiválóan tisztítja a fogaidat!

Próbáltad már fejfájás ellen?

Egyszer mindenképp tedd meg! Vannak, akiknek kifejezetten segít elmulasztani és meggátolni, hogy erősebbé váljon. Egyes kutatások szerint, ha félbevágsz egy zöldalmát és szagolgatod, a belőle felszabaduló illóanyagok segíthetnek legyűrni a fejfájást.

Kiváló játék is

Az étel általában nem szokta a játékok garmadáját erősíteni és ez így is van rendjén. De ha már krumpliból faragtatok pecsétet, próbáljátok meg almából is!

Megérleli a paradicsomot

Faluhelyen biztosan találkoztak már ezzel az ősi praktikával, amikor egy pár napig az éretlen zöldparadicsomok közé almát teszünk, ami felgyorsítja a beérést. A megfelelő arány körülbelül 5-6 paradicsom almánként.

Használd felülésekhez

Ha szeretsz tornázni és végzel felüléseket, egy almával felturbózhatod a gyakorlatokat. Helyezz egyet a hasadra miközben a felüléseket csinálod és próbáld meg egy helyben tartani. Nem is gondolnád, mennyivel nehezebb egy apró almával!

Rendbe hozza a cukrod

A barna cukornak van egy olyan makacs tulajdonsága, hogy nagyon könnyen összetapad és megkeményedik, de szerencsére ennek az állapotnak nem kell tartósnak lennie. Helyezd a kemény cukrot és egy almacikket egy lezárható tasakba és hagyd egy vagy két napig pihenni őket.

Frissen tartja a sütit

Bármilyen hihetetlen is, de ha a megmaradt sütit, legyen az akár házi, akár bolti, egy fél alma társaságában teszed be a hűtőbe, akár napokkal tovább tárolhatod.

Zaftos ételek

Ha a valamiért a sütőben, egyben sült csirkéd száraz lenne, leginkább a melle környékén, próbáld ki legközelebb, hogy egy almát raksz a belsejébe és úgy sütöd meg! Isteni finom lesz, a hús pedig nem szárad ki.

Kivonja a sót

Ha a szakács szerelmes, könnyen megszaladhat a só a levesben, vagy a pörköltben. De ha nem a túlfűtött érzelmek hajtják a fűszerezést, és mégis túl sós lenne a vasárnapi menü, dobj egy pici almát az ételbe, ami 10 perc alatt elvonja a sót.

Hajtisztítás

Ha tudod, hogy zsírosabb a hajad, mint amilyennek szeretnéd, vagy úgy érzed mosás, kondicionálás, balzsamozás után inkább trutyis mint egészséges, próbáld almával tisztítani. Egészen pontosan almaecettel. Egy pohár vízben keverj el egy kiskanálnyit és dörzsöld be vele hajad! Hidd el, hálás lesz érte.

Kapcsolódó cikkeink: