Tovább élnek, akik diót esznek
Ha nincs időd futni, egyél diót!
A kutatás arról számol be, hogy nőknél heti két maréknyi dióféle elfogyasztása pont annyival hosszabbítja meg a várható élettartalmukat, mintha ugyanennyi idő alatt négy órát kocognának. A Harvard Egyetem kutatói arra is fényt derítettek, hogy azok a nők, akiknek magas kockázata van szívbetegségre és hetente legalább ötször esznek egy evőkanálnyi mogyoróvajat, fele akkora kockázatnak vannak kitéve egy szívrohamra mint azok a nők, akik hetente legfeljebb egy adagot ettek.
Ráadásul, azoknál a kamaszlányoknál, akik hetente legalább egy adag mogyorót esznek, jelentősen alacsonyabb a csomós mell kialakulásának kockázata, ami az emlődaganat egyik kockázati tényezője.
Ami ennyire hatékony, az biztos hizlal!
Eddig körülbelül 20 klinikai kísérletet végeztek a diófélék és a testsúly kapcsolatáról, és egyik sem mutatta ki a várható testsúlynövekedést. Azok, akik naponta egy-két maréknyi diófélét fogyasztottak, vagy kevesebbet vagy egyáltalán nem híztak. Sőt, voltak, akik egyenesen fogytak.
Hogyan tűnhet el 30 000 kalória?
Az egyik elmélet szerint a diófélék sejtfalainak nagy része emésztetlenül áthalad a gyomor-bélrendszerünkön, ami az eltűnő kalóriák mintegy 10 százalékát teszi ki. További 70 százalékot tesz ki a diófélék azon tulajdonsága, hogy nagyobb teltségérzést adnak, mint más élelmiszerek. A maradék 20 százalék eltűnése pedig annak köszönhető, hogy a diófélék felgyorsítják az anyagcserét, tehát amikor dióféléket fogyasztunk, többet égetünk el a saját testzsírunkból.
Kapcsolódó cikkeink:
Forrás: Medipress