Baba

Az első játékok

A kisbaba számára a játékok is a világ felfedezésének izgalmas kalandjához tartoznak. Mégsem kell túl sokkal elhalmozni. Ettől ugyanis nem lesz okosabb, csak ingerültté, nyűgössé, felületessé válik. Jobb, ha csak egy-két darabbal vesszük körül.
2008. Január 28.

Nézni valók a legelső mobilok, a szemet gyönyörködtető libegő, csillogó szalagok, amelyeknek azonban nem kell mindig a baba látóterében lenniük. Vegyük figyelembe azt is, hogy számos készen kapható, pasztell árnyalatú, a felnőttek ízlésének megfelelő darab semmitmondó a baba szemszögéből nézve.

A hanginger elengedhetetlen a hallás fejlődéséhez, a választék pedig óriási. Nyugalmas klasszikus zene, szélcsengő, népi és gyermekdalok, sípoló gumiállat, csörgő, fakereplő, xilofon – jó, ha minél többet megismer ezek közül a kicsi. A sokféleség azonban nem jelenthet állandó háttérzajt, jóból is megárt a sok.

A tapogatnivalók lesznek a legfontosabb játékszerek az első hónapok elteltével. Többféle anyaggal ismertessük meg a babát: fa, textília, műanyag, gumi, fém – mind más és más élményt nyújt. Az igénybevétel nagy, ezért győződjünk meg arról, nem oldja-e festékét a nyál, nem válnak-e le kisebb darabok.

Ezeket is olvasd el:

  • A kisbaba játékai
  • Játékok korcsoportok szerint
  • Mit játsszak vele, hogy okos legyen?
  • Hova bújt a maci?
  • Forrás: Kismama magazin