egészséges táplálkozás
Tudjuk, mi a jó?
A nemzetközi házasságoknak többek között az is előnye, hogy a másik kultúra szemszögéből, kívülről is rálát az ember a sajátjára. Így aztán néhány bevett klisé, amely addig természetesnek, nyilvánvalónak tűnt, könnyedén megkérdőjeleződhet.Mindig virslit?
Amikor a kisgyerekek rákapnak a "felnőtt" ételek ízére, válogatni kezdenek, és sokszor nem az egészséget részesítik előnyben. A vajas kenyérről érdekes módon csak a párizsi tűnik el, a virslikarikák is jobban fogynak, mint a sárgarépa.Top 10 legegészségesebb
Lakjunk jól azzal, ami a legegészségesebb, így biztos "nem marad hely" a kevésbé egészséges finomságoknak. Listánk segíthet a válogatásban!A dietetikus válaszol
A zavartalan terhesség és a kielégítő szoptatás egyik feltétele, hogy a kismamák tápláltsági állapota megfelelő legyen, valamint tápanyagraktárai fel legyenek töltve.A szoptató anya étrendje
Az anyatejes táplálás minden szempontból a legideálisabb a babának, ezért amíg csak mód van rá, addig szoptasson az anya, de a baba 6 hónapos koráig mindenképpen ajánlott.Az otthon ízei – babáknak
Ómamáink, nagyanyáink konyhája a nyári hónapokban - különösen augusztusban - varázslatos műhellyé vált. Csillogó befőttes üvegek sorakoztak, celofán papírok zizegtek, rotyogott a lekváros fazék, forrt a dunszt, dunyhák alatt hűltek a kész befőttek.Halhús a kicsik étkezésében
Táplálkozás-élettani szempontból a hal olyan kedvező tápanyag-összetételű, hogy a legértékesebb élelmiszerek közé sorolható.Húsok és zsírok a pici étkezésében
Gyermekünk táplálásában jó tudni, mikor és milyen formában érdemes a húsételeket, vagyis a fehérjét bevinni szervezetükbe.Sütemények kisgyerekeknek
Minden anyukában felmerül a kérdés: mikor kaphat kicsinye édességet. 2-3 éves kortól már kaphat, de próbáljuk egészségesebben elkészíteni, és minél ritkábban adni neki. Tanácsok és két népszerű recept.Répa, retek, rebarbara
Az antioxidánsok szerepéről talán már sokat hallottunk, de nem eleget! Nézzük, miért fontosak a szervezetnek!Sütemények kicsiknek és nagyoknak
A vaj különös zamatot és szép színt ad a süteményeknek. Helyettesíthető a margarinnal, de sokkal egészségesebb, mert valódi tejszínből készül, természetes eredetű vitaminokat, élő enzimeket tartalmaz és mentes az adalékanyagoktól.Nyári menük, kicsiknek, nagyoknak
Mit főzzek ma a kicsinek, ami laktató és egészséges? Bizonyára sokak fejében megfordul ez a kérdés. Íme néhány recept a nyári napokra!Várják a jöttét
Kisebb-nagyobb rosszullétek, gyakori hangulatváltozás, a test és a lélek teljes átalakulása. Megannyi - az élet minőségét jelentősen megváltoztató - tényező, amellyel a terhesség kilenc hónapjában nem könnyű szembenézni.