tápszer
Hamisítás melaminnal
A több tízezer súlyos megbetegedést és négy halálesetet is okozó kínai tápszerszennyezési botrány legszomorúbb ténye az volt, hogy nem véletlenül került a tápszerekbe a műanyag- és műtrágyagyártásban használatos műgyanta-alapanyag, a melamin...Mi lehet a gond?
A szoptatási problémák olykor megtévesztőek. Úgy tűnik, egyértelmű, mi a gond, ám az alaposabb utánajárás, a személyes találkozás más megvilágításba helyezheti a tényeket.Miért nem jó a cumi
A két hónapos Andris lassan gyarapszik. Biztos, hogy tápszerre van szükség?Étkes babák, babaétkek a chaten
A babaszoba chatjén időnként vendégül látjuk valamely téma szakorvosait, tanácsadóit, hogy a beszélgetőtársak kérdéseket tehessenek fel nekik. Legutóbb Kassai Krisztina, a Nestlé szakértője válaszolt a kisbabák táplálásával kapcsolatos kérdésekre.Falatnyi tanácsok – a csecsemőtáplálás korszakai
A csecsemők megfelelő fejlődése szempontjából az élet első hónapjaiban döntő fontosságú a helyes táplálkozás. Az egyes életszakaszokban más-más összetételű, mennyiségű és fajtájú ételt igényelnek.Elválasztás
Amíg a baba naponta legalább négyszer eszik, százötven-kétszáz milliliter tápszert fogyaszt el minden alkalommal, vagy ennek megfelelő mennyiségű tejet szopik, addig a tej szolgáltatja számára a legtöbb tápanyagot.Tápszerek, mesterséges táplálás
Ha az anyának valóban kevés a teje, pótlásra, mesterséges táplálékra van szükség. Igyekezzünk a lehető leghosszabb ideig szoptatni, és csak a pótlást adni mesterséges táplálékként.Gabonapehely? Tejpép? Tejbedara? Cereália?
Ha megállunk egy élelmiszerbolt bébiétel-részlegénél, nehéz eligazodni a zavarba ejtően nagy választék között. A dobozok feliratai sem könnyítik meg döntésünket a különböző elnevezéseket olvasva: tejbedarapép, tejpép, grízpép, cereália, gabonapehely.Adj tejbepapit
A csecsemők étrendjében évszázadok óta alkalmaznak különböző eredetű gabonafélékből készült ételeket. Gyermekkorunk kedvence a tejbepapi, a kínai baba a mai napig sem veti meg a rizskását, a mexikói a kukoricamálét.Zsírt a tejből, ne a bödönből
Talán meglepőnek tűnik, hogy csecsemőkorunkban fogyasztjuk életünk során a legtöbb zsírt. A zsír főként az újszülött korban fontos energiaforrás, a teljes szükséglet 40-50 százalékát fedezi.A táplálékallergia
A táplálásban különös figyelmet kell szentelnünk azoknak a csecsemőknek, akik az átlagnál nagyobb hajlamot mutatnak a táplálékallergiára.Megédesítve
A köztudatban általában az az elképzelés uralkodik, hogy a kristálycukor az ismert vércukor anyagcserezavart okozó betegség, a diabetes mellitus, köznapi nyelven a cukorbaj egyik előidéző tényezője.