Ha te sem nagyon bírod ki húsvétig sajttorta nélkül, készíts egy próbaverziót már most! Egyszerű, isteni finom és százféleképp variálhatsz a díszítéssel – szerintünk te is imádni fogod!
Sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók:
- 25 db Albert keksz
- 6 ek olvasztott vaj
- 400 g görög natúr joghurt (ha épp van otthon, sajtkrémmel is kiválthatod)
- 3 narancs reszelt héja
- 200 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 3 ek tej
- 180 ml habtejszín
Elkészítés:
1. Tegyük egy nejlonzacskóba a kekszet és klopfolóval, vagy kisebb nyújtófával törjük durvára.
2. Tegyük egy tálba a keksztörmeléket és keverjük össze az olvasztott vajjal. Ezután oszlassuk el, majd nyomkodjuk bele egy csatos tortaformába. Tegyük hűtőbe 30 percre, hogy összeálljon.
3. Ez az idő tökéletesen elég arra, hogy elkészítsük a krémet: borítsuk egy tálba a joghurtot, reszeljük rá a narancshéjat, majd keverjük bele több részletben a mascarponét, a porcukrot és a tejet.
4. A tejszínt verjük kemény habbá, majd ezt is adjuk a narancsos krémhez.
5. Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, öntsük bele a krémet, egyengessük el, majd tegyük hűtőbe és hagyjuk megszilárdulni legalább 4 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára.
6. Friss gyümölcsökkel vagy gyümölcszselével kedved szerint díszíthetjük.
Nyitókép: Getty Images