Család

Ebben az 5 dologban rejlik egy Rák jegyű anyuka szuperereje

A Rák-szülöttek többsége olyan szülővé válik, amire minden gyereknek szüksége lenne: gondoskodó, türelmes, kedves és a szíve tele van szeretettel.
2023. Május 18.
Rák csillagjegy szimbóluma

Úgy tartják, hogy a Rák jegyűek egyszerre érzékenyek és érzelmesek, ami nem a véletlen műve: uralkodó bolygójuk a Hold, ami a nőiességet és a folyamatos átalakulást szimbolizálja. A család és a tradíciók kiemelten fontosak számukra, szerettei boldogságáért bármire képesek.

A papírforma szerint ő a legtökéletesebb szülő, hisz kellően gondoskodó, türelmes és kedves. (Kár, hogy a papírforma nem mindenkinél működik!) Érzelmi beállítottságú, szerettei jelentik számára a világ közepét, legszívesebben gyengéd ölelésekből szőtt burokban tartaná őket. Igyekszik biztonságos, meleg légkört teremteni a számukra, gyermekére büszkeséggel tekint, védelmezőként és irányítóként áll mellette.

A Rák jegyű anyukák 5 szuperképessége

1) Egy Rák anyuka mindent megtesz azért, hogy családjának biztonságos, hangulatos otthont teremtsen, és mindenki jól érezze magát – hogy ezt megvalósítsa, még attól sem riad vissza, hogy saját érdekeit háttérbe szorítsa. A hagyományok tisztelete és az emlékek megőrzése szintén fontos számára, ami az otthonán is meglátszik: előszeretettel gyűjti azokat a tárgyakat, amikhez kedves emlékek fűződnek, de a fényképek, képeslapok is szép számmal vannak jelen nála.

2) Gyerekeire mindennél büszkébb, és ha tehetné, a világ minden rosszaságától megvédené őket. Egyszerre határozott és sérülékeny, érzékeny és szeszélyes. Nem ritka, hogy semmiségeket vesz a szívére, ha elragadtatja magát, megeshet, hogy érzelmi zsarolással próbálja elérni azt, amit szeretne. Nem csak adni imádja a szeretetet, hanem kapni is, akkor a legboldogabb, ha öleléseit lelkesen viszonozzák és apró figyelmességekkel próbálnak a kedvében járni.

Anyuka a kislányával vízparton

3) A nap egyik legszebb pillanata számára az, amikor a család együtt ül asztalhoz, még a szürke hétköznapokon is, hát még ünnepek alkalmával! Igazán kitesz magáért a konyhában, szívesen készít többféle ételt, ha tudja, hogy ezzel örömet szerezhet a kicsiknek és a nagyoknak. Könnyen ki lehet hozni a sodrából késéssel, vagy azzal, ha nem díjazzuk a fáradozásait.

4) Bár a Rák jegyű anyuka igazán szerethető, érzelmi ingadozásaihoz nem mindig egyszerű alkalmazkodni, ha pedig megbántódik, nem könnyű kiengesztelni. Míg az egyik pillanatban elfogadó és végtelenül toleráns, addig a másikban lehet, hogy azt várja, hogy mindenki megfeleljen az elvárásainak. Ha semmiképp sem szeretnéd kihozni a sodrából, sose kritizáld féltve őrzött kincseit, azt pedig eszedbe se jusson megemlíteni neki, hogy ideje lenne selejtezni!

5) Számára az önkifejezés egyik legjobb módja a családalapítás, minden pillanatban arra figyel, mire van szüksége a szeretteinek. Ami tőle telik, azt megadja a számára fontos embereknek, így nemcsak szülőként, hanem társként is rendkívül jól helyt tud állni.

Fotók: Getty Images