Gyerek

Hatan alszanak együtt – Nem semmi látvány!

Ha valaki, akkor Kim Constable tudja, mit jelent az együttalvás. A négygyermekes édesanya megunta az éjszakai ingázást a különböző gyermekszobák és a hálószoba között, ezért a családjával úgy döntött, mind a hatan együtt alszanak!
2017. Április 11.

Kim, a férje, a 11 éves Corey, a 9 éves Kai, a 6 éves Maya és az 5 éves Jack mind együtt alszanak egy több mint 5 méter hosszú ágyban – írja a blogs.babycenter.com.

„Az egyik gyermekem rosszat álmodik, a másik egy pohár vizet szeretne az éjszaka közepén” – meséli Kim. Nem csoda, hogy az édesanya belefáradt az évek óta tartó nappali műszak után az állandó éjszakázásba is, ezért úgy döntöttek, mindannyian együtt alszanak. Életük legjobb döntésének bizonyult, akármennyire is furcsállják az emberek. És van még más furcsaság is az alvási szokásaikban: az esti lefekvés időpontja.

Hatan alszanak együtt - Nem semmi látvány!

Az édesanya a gyermekeire bízza, ki mikor szeretne lefeküdni. Általában mindenki elalszik este 10-11 óra között, de vannak kivételes alkalmak is. A szülők gondoskodnak arról, hogy a gyerekek időben tiszta fogakkal, pizsamába bújva az ágyba kerüljenek, ahol az esti szertartás részeként mindig közös beszélgetés vagy meseolvasás következik. De az elalvás időpontja mindenkinél változó.

Van, hogy a fiatalabbak egy pörgős nap után már 8-9 között elalszanak, a 11 éves Corey viszont éjszakai bagoly és sokszor hajnalig ébren van. Őt másnap nem is szokták reggel felébreszteni, akár délig is hagyják pihenni. Hogy lehetséges ez? Úgy, hogy a gyerekek otthon tanulnak, így nincs kötött, kora reggeli napirendjük, mint azoknak a társaiknak, akik iskolába járnak.

A szülők rendkívül szabad szellemben nevelik a gyermekeiket, hagyják, hogy a belső órájuk szerint ébredjenek és feküdjenek le a közös ágyban. Mit szólnak ehhez mások? Nos, vagy nagyon irigykednek, vagy nagyon megbotránkoznak. Sokan rájönnek a hatalmas ágyat látva, hogy mennyivel könnyebbek lehetnek az éjszakák úgy, ha mindenki együtt alszik, mások azonban kizártnak tartják, hogy valaha is ilyet tegyenek. Vannak, akik még mindig amiatt aggódnak, hogy az együttalvás nem biztonságos, mert például álmukban ráfekszenek a kisbabájukra. Nos, egy ekkora ágyban ez lehetetlenség. Itt mindenkinek van elég helye!

Kapcsolódó cikkek:

Tévhitek és igazságok az együttalvásról

Együtt vagy külön aludjunk a gyerekkel?

Hároméves korig az anyja ágyában a helye?