Például azzal, hogy milyen ételt adsz neki lefekvés előtt. Néhány egyszerű étellel segítheted a folyamatot. Bízz bennünk és akár már ma este próbáld ki a tippjeinket.
1. Banán
A banánban található melatonin és szerotonin nyugtató hatással rendelkezik. A banánban található még magnézium is, ami ellazítja az izmokat és segíti, hogy a baba gyorsan elaludjon. Nem mellesleg a banánt a gyerekek többsége szereti. A banán textúrája azoknak a gyerekeknek is kellemes, akik éppen fogzanak. A banánt sokféleképpen tálalhatod, desszertként és gyümölcsként is, pépesítheted, keverheted más élelmiszerekkel is.
2. Meleg tej
A tej fontos élelmiszer a gyerekeknek. A meleg tej gazdag kalciumban, és egy triptofán nevű aminosavban. A triptofánnak van egy nyugtató tulajdonsága, ami segíti az ellazulást és a nyugodt alvást. A tej gazdag kalciumtartalma pedig segíti a triptofán aktivitását. A legtöbb gyerek szívesen iszik meleg tejet lefekvés előtt. A gyermek életkora természetesen befolyásolja a tej használatát: egy éves kor előtt ne adj neki tejet.
3. Joghurt
Tudtad, hogy a joghurt is segíti az elalvást? Igen, ha a joghurtot zabpehellyel vagy főtt rizzsel kevered össze, akkor nem csak az elalvásban segíti a gyermeket, hanem az emésztésére is jótékonyan hat. Nem beszélve arról, hogy a joghurt nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot és foszfort, ami nagyon fontos a csontok fejlődéséhez.
Ne olyan joghurtot válassz, ami hozzáadott cukrot tartalmaz, a legjobb, ha te magad készíted el otthon.
4. Zabpehely
A zab elősegíti a melatonin termelődést, amelynek enyhe nyugtató hatása van. Meleg tejjel vagy banánnal keverve hatékony kombinációt ad ahhoz, hogy gyermeked könnyebben elaludjon. A zab egyébként is nagyon egészséges étel, magas minőségű összetevőket tartalmaz.
A legfontosabb az, hogy a gyermeked ne éhesen feküdjön le. A tele gyomor, a jóllakottság segíti az alvást.
A fenti élelmiszerek gyorsan felszívódnak, ezzel megkönnyítik a elalvást is, sőt ahhoz is hozzájárulnak, hogy hosszabb ideig aludjon a gyerek.
(Cikk forrása itt)
Kapcsolódó cikkeink: