Kamasz

Túl idős a gyerekem ahhoz, hogy az ölemben ülve ölelgessem?

Arról írt egy édesanya a Reddit-en, hogy szerinte 11 éves lánya túl idős ahhoz, hogy az ölében ülve ölelgesse. A hozzászólók nem értettek ezzel egyet.
2023. Február 25.
anya lánya ölelés
(Kép forrása: Getty Images)

A Scarry Mommy vette észre egy anya posztját a Reddit-en, aki a fórumozók véleményét kérdezte arról, hogy 11 éves lánya nem túl idős-e ahhoz, hogy a szülei ölébe üljön és hozzájuk bújjon, és úgy ölelgessék meg egymást.

„A lányom a korához képest elég kicsi, ezért néha úgy kezelik, mint egy fiatalabb gyerekeket” – írja a posztban. „Szeret az én vagy a férjem ölébe ugrani a kanapén vagy egy széken, és megölelgetni. Azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy túl idős az ilyesmihez, és talán ártok neki azzal, ha engedem, hogy folytassa. Tegnap megpróbált az ölembe ugrani és megölelgetni, és azt mondtam neki, hogy már túl idős ehhez, és szálljon le rólam. Nagyon feldúlt lett, leszállt, bement a szobájába és becsapta az ajtót” – áll a bejegyzésben.

Most azzal küzd, hogy milyen következményei lehetnek, ha elhárítja a lányát, és átgondolná még egyszer azt, hogy gyermeke ölben ülős napjai véget érjenek.

„Azóta nem próbált az ölembe ülni, és feszült lett a helyzet köztünk. Nem beszél hozzám, hacsak nem muszáj, és amikor tegnap este jó éjszakát kívántam és megöleltem, nem ölelt vissza. Nagyon hibásnak érzem magam, mert nyilvánvalóan megbántottam, de úgy érzem, túl idős ahhoz, hogy az ölembe üljön.”

A kommentelő olvasók úgy vélekedtek, hogy szerintük ebben a helyzetben ő tévedett, és hogy a gyerekek ragaszkodása gyakran egyébként is elmúlik kamaszkorban magától.

„Nem akar majd sokáig ölelgetni. Talán egy évig még. És ezt az időszakot eldobod ezzel, ahelyett, hogy ölelgetnéd” – írta egy hozzászóló.

„Bárcsak a gyerekem így tett volna 11 éves koráig. Ez a nő szerencsés, és nem akar az lenni” – kommentelte egy olvasó.

Mások pedig arról írtak, hogy ők úgy gondolják, hogy a szülők és a gyerekek közötti ölelgetésnek nincsen életkori határa.

„Van egy fényképem, amin 20 éves koromban anya ölében ülök. Ő volt a legjobb anya és a legjobb barátom is” – mesélte valaki kommentben.

Míg valaki hozzátette: „Le szoktam térdelni a földre, és a fejemet édesanyám ölébe hajtani, hogy megsimogassa a fejem. Ez egy jó kompromisszum, mert túl nehéz vagyok ahhoz, hogy az ölébe üljek, és a széke is túl kicsi kettőnknek”.

Tehát a kommentelők is úgy látják, hogy az anya és a gyermeke közötti szeretet fizikai megnyilvánulása bármilyen életkorban megfelelő. Ha pedig az kényelmetlen, hogy az ölébe üljön, még mindig vannak más módok arra, hogy megölelgesse a gyermekét.