Terhesség

Babát várok?! – A terhesség 8 leggyakoribb tünete

Most megosztjuk veled a terhesség első nyolc tünetét. Ezek a leggyakoribbak. Ha gyanakodsz, vegyél terhességi tesztet, mert még nyolcból nyolc találat sem számít csalhatatlan bizonyítéknak!
2011. Február 05.

1. Elmarad a havi vérzés

Ez a legnyilvánvalóbb jel, de sok nőnek nem szabályos a ciklusa, sőt még vérzés is előfordulhat a várt időben. Ezért nem nevezhető megbízható tünetnek a menzesz elmaradása.

2. Feszes, fájó keblek

Fájhat a melled, főleg oldalt, teltebbnek és keményebbnek érezheted, az sem biztos, hogy kényelmesen elférsz a melltartódban.

3. Rendkívüli fáradtság

Általában semmi sem állít meg, de most minden kifáraszt? Igazi mormotává változtál, és csak az estét várod, másra sem tudsz gondolni, mint az ágyadra? Az első harmad végére ez is elmúlik.

4. Émelygés

Minden második kismamára jellemző nagyjából a hatodik héttől kezdve, és akár a szülésig is eltarthat. Ám a legtöbb nőnél a tizenkettedik hét táján múlik el.

Ha felmerül a gyanú, csinálj minél hamarabb egy tesztet

5. Változó étvágy

Semmit sem tudsz lenyelni, vagy épp ellenkezőleg, gyötör a farkaséhség? Még az is lehet, hogy hirtelen kívánsz meg valamit, és azt azonnal meg kell szerezned.

6. Mi ez a rémes bűz?

Az eddig kedvelt illatok, szagok undoríthatnak. A hányingerek többségéért is ez a hiperérzékenység felelős.

7. Érzelmi hullámvasút

Képes vagy azonnal elsírni magad, ha gyerekekről van szó? Vagy halálra röhögöd magad egy faviccen? Ne izgulj, csak a hormonjaid tombolása ültetett érzelmi hullámvasútra.

8. Futás a vécére!

Már a terhesség elején előfordulhat, hogy a kismamának folyton pisilnie kell. Ekkor még nem a baba súlya, hanem a hólyag tőszomszédságában elhelyezkedő méh vérbősége okozza.Itt mindent megtudhatsz a terhességről!Ezeket is olvasd el:

Forrás: Kismama magazin