Terhesség

Lányod lesz vagy fiad? Babonák a baba nemének előrejelzésére

Természetesen bármiféle tudományos alapot nélkülöznek ezek a régi, de érdekes babonák, ezért szigorúan a szórakoztatás kedvéért ajánljuk, hogy ezekkel próbáld megjósolni a születendő babád nemét.
2021. Július 01.
Lányod lesz vagy fiad? Babonák a baba nemének előrejelzésére (Fotó: Getty Images)

Alvási testhelyzet

Figyeld meg, milyen pózban alszol éjszaka. Ha inkább a bal oldalon, a babonák szerint fiad lesz, ha pedig a jobb oldalon, kislányt vársz.

Háborgó gyomor

Ha erősebb hányingerekkel küzdesz, arról úgy tartja a mondás, hogy lányod lesz.

Puha vagy száraz kezek

Ha a kezed száraz, a mondás szerint kisfiút vársz. A babona a bársonyos, puha kezeket a lány baba érkezésével kapcsolja össze.

Sóvárgás

Mi a kedvenc ételed a várandósság heteiben? Ha a citrusos fogások után sóvárogsz, a babonák szerint lányod fog születni.

Pattanások

A pattanásokat szerinted a terhességi hormonok okozzák? A babonák szerint sokkal inkább az, hogy lány babát vársz!

Kecses járás vagy ügyetlenkedés

Ha úgy érzed, kecsesen suhansz járás közben, a babonák szerint ez bizonyára azért van így, mert lányt hordasz a szíved alatt. Vagy éppen sutábbnak, ügyetlenebbnek érzed magad? Meglehet, hogy kisfiút vársz!

Kerekebb arc

Ha az arcodon jobban látszik a súlygyarapodás, akkor a mendemondák szerint egy kislány fog érkezni a családba.

Édeset vagy sósat?

A sóvárgáshoz kötődik egy másik babona is. Chipset, perecet, pattogatott kukoricát nassolnál? Ha a sósat kívánod, valószínűleg fiad fog születni. Vagy inkább fagyit, sütit, csokit majszolnál? Az édesség utáni sóvárgás kislány születését jelzi előre.

Hangulatváltozások

A várandósság alatt gyakoriak a hangulatváltozások. Ha állandóan váltakozik a hangulatod a boldog, a szomorú és a haragos – és minden egyéb – hangulat között, a szóbeszéd szerint lányod fog születni.

Magas vagy alacsony pocak

Az egyik legelterjedtebb babona a várandós has alapján jósolja meg a baba nemét. Ha alacsonyan van a pocakod, az azt jelenti, fiad fog születni, míg ha magasan hordod, az arra utal, hogy egy kislány növekszik odabent.

Inga teszt

Talán ez az egyik legszórakoztatóbb babona, egy kis varázslás. Egy medállal ellátott láncot lógass a nyitott tenyered fölé. Ha előre-hátra kezd hintázni, fiút vársz, de ha körbe-körbe jár, akkor kislányt.

Mutasd a kezed!

Tartsd úgy a kezed, ahogy normál esetben tennéd, ha ezt kérnék tőled. Ha reflexszerűen tenyérrel felfelé mutatod, az a babona szerint arra utal, hogy lányod fog születni, míg ha a kézfejed külső részét tartod oda, az fiú babára utal.

A kisgyerek meglátása

Ehhez a jósláshoz szükség van egy fiú kisgyerekre, tehát a születendő baba idősebb testvére, egy unokaöcsi, vagy egy családi barát kisfiának véleményére. E szerint az érdekes babona szerint ugyanis, ha a kisgyermeket érdekli a pocakod, kérdezősködik róla, akkor kislányt vársz. Ha figyelmen kívül hagyja, akkor fiút vársz.

Fokhagymás jóslás

Egy érdekes babona úgy tartja, hogy a fokhagyma fogyasztásával is előre jelezheted a baba nemét. Ha a fokhagyma szaga kiszivárog a pórusaidon át, a szóbeszéd szerint fiad születik. De ha nincs szag, akkor kislányod.

Fogj meg egy kulcsot

Fogd meg a legközelebbi, kezed ügyébe kerülő kulcsot. Ha a kerek végét fogtad meg, a babona szerint fiad fog születni, míg ha a hosszabb végét, akkor lányod.

Számmisztika

Ha az életkorod és a fogantatás éve is páros, vagy mindkettő páratlan, kislányt vársz. De ha az egyik szám páros, a másik páratlan, akkor kisfiút.

A baba szívverése

Ha a kicsi szívverése percenként több mint 150 szívdobbanás, akkor állítólag kislányod fog születni. Míg ha kevesebb, mint 150, akkor kisfiú érkezik a családba.

Stressz teszt

Egy különös babona szerint a baba olyan nemű lesz, mint az a szülő, aki kevésbé stresszes a fogantatás idején.

Miről álmodsz?

Azt álmodtad, hogy kislányod születik? Nos, a babona szerint ez arra utal, hogy fiú érkezik a családba. Míg ha álmodban fiúval voltál várandós, akkor kislányod születik.

A mellek mérete

Vess egy pillantást a melleidre. Egy babona szerint ha a jobb melled nagyobb egy kicsit, kislányt vársz, míg ha a bal, akkor kisfiad fog születni.

Cikk forrása: parents.com