Terhesség

Mivel játszik szívesen az egyéves kisgyerek?

Egyévesen a kisgyerekek már rengeteg mindent tudnak és egyre jobban érdeklődnek minden iránt, ami körülveszi őket. Szinte bármivel képesek már eljátszani, ami a kezük ügyébe kerül.
2024. Április 02.
egyéves
Kép: Getty Images

A gyerekek fejlődési üteme eltérő, de nagyjából egyéves koruk körül a legtöbben megteszik az első lépéseiket. Ahogy fejlődik az egyensúly, úgy válnak magabiztosabbá a gyerekek. Ilyenkor lesznek nagyon népszerűek a húzható játékok.

Egy egyéves szinte mindennek örül, ilyenkor lép be a plüssfigura, a kemény fedeles könyv, a formabedobó korszaka. De nagyon szokták szeretni az egymásba illeszthető poharas játékot és a gyűrűpiramist is. Nem sokkal később a töltögetős játékok is nagyon kedveltek lesznek, nem beszélve a homokozó- és fürdő játékokról. Nagy kedvenc lehet már ebben a korban is az építőkocka és bármilyen doboz, ami hamarosan a ki-és bepakolás lehetőségét adja majd.

Arra azonban mindig figyeljünk, hogy csak ellenőrzött forrásból vásároljunk gyerekjátékot és azt se felejtsük el, hogy ebben a korban még sok mindent vesznek a szájukba a gyerekek.