Uborka
Az uborka magas víztartalmának köszönhetően – nagyjából 95 százaléka víz – remek hűsítő zöldség. Többek között található benne C-vitamin, K-vitamin és kálium is. Fogyaszd nyersen az ételek kísérőjeként, vagy készíts belőle salátát, például natúr joghurttal.
Paradicsom
Szintén remek frissítő a lédús paradicsom, amiből számos ételt készíthetsz, például salátákat, hideg vagy meleg gyümölcslevest, különböző zöldséges lecsókat, tésztafeltétet, és még megannyi fogást. A paradicsom színét a likopin nevű antioxidáns adja, és tartalmaz C-, A- és B-vitaminokat is.
Görögdinnye
Édes desszertnek is nagyon jó a görögdinnye nyáron, jól behűtve. Ez a gyümölcs is jól hidratál, és tartalmaz C-, E- és B-vitaminokat, illetve folsavat is.
Cukkini
Számos módon fel lehet használni a cukkinit a főzés során, készülhet belőle leves, főzelék, egytálételek, saláta, de grillezve is nagyon jó nyári étel – és még desszertként süthetsz belőle cukkinikenyeret is! Ez a zöldség remek folsav-, kálium-, A- és C-vitamin-forrás is.
Meggy
A savanykás meggy is jó szomjoltó lehet nyáron, és vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag. Található benne kalcium, vas, kálium és magnézium, illetve A-, C- és B-vitaminok is.
(via mother.ly)