Baba

A 0-3 hónapos baba fejlődése – Gyakorlatok, amivel segítheted

Az alábbi egyszerű gyakorlatok segítik a 0-3 hónapos kisbabák fizikai fejlődését, ugyanakkor nyugtatólag is hatnak rájuk. Mindenképp próbáld ki őket!
2017. Január 13.

Nézz mindig a szemébe, beszélj hozzá, érintsd meg

A parents.com olyan egyszerű, de nagyon hasznos tanácsokat gyűjtött össze, melyek játékosan segítik a kisbabák testi fejlődését.

Érintsd meg

Az érintés építi a kettőtök közötti kapcsolatot, ráadásul arra ösztönzi őt, hogy megmozdítsa azt a testrészét, amit megérintettél. Ölelgesd, puszilgasd, görgess végig valamit a kis hasán.

Masszírozd meg

Simítsd végig a hátát és a hasát, finoman masszírozd meg a karjait és a lábait. A babamasszázsról és annak jótékony hatásairól bővebben itt olvashatsz.

Kösd magadra

A babahordozás szuper élmény neki és neked is. Kösd magadra, amíg a házimunkát végzed, menj vele sétálni vagy vásárolni, sőt, még a gépeden is tudsz úgy dolgozni, ha oldalra vagy előre kötöd a kisbabádat.

Nézz a szemébe, és mutasd ki a szeretetedet

Mosolyogj minél többet a badádra. Mutasd ki neki a szeretetedet, figyelj rá. Soha nem tudod őt túlszeretni!

Ugrálj vele, ringasd a karodban

Ismertesd meg a mozgás örömével. Ugrálj vele óvatosan, ringasd, táncoljatok együtt.

Keltsd fel a figyelmét

Rázz meg a feje mellett egy csörgőt, várd meg, hogy a hang irányába fordítsa a fejét és megérintse a kezével a játékot.

Fektesd hasra gyakran

Mindig fektesd hasra is a kisbabádat, hogy úgy is játszhasson. Feküdj le elé, beszélj hozzá, hogy felemelje a fejét és rád figyeljen. De tarthatsz a feje elé egy színes vagy zörgő játékot is, hogy arra figyeljen oda. A kisbabád hamar meg fogja tanulni, hogyan emelje fel a fejét és hogyan nyomja ki magát a karjaira támaszkodva. Mozgolódni kezd a földön. Megerősíti a hát- és nyakizmait, amire szüksége lesz ahhoz, hogy megtanuljon kúszni, mászni.

Ezeket is olvasd el: